Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Αλλάζουν τα δεδομένα! Δημοσκόπηση που σοκάρει... (ΕΙΚΟΝΑ)




Έχουν έλθει τα πάνω κάτω με τη νέα δημοσκόπηση, η οποία έρχεται να ανατρέψει ολοκληρωτικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αν τα στοιχεία ανταποκρίνονται πράγματι στις απόψεις του εκλογικού σώματος για το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πρόκειται για δημοσκόπηση της Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Action24.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως η κοινή γνώμη απομακρύνεται ταχύτατα από τα κόμματα της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα οποία βλέπουν τα ποσοστά τους να καταρρέουν. Αντίθετα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έχουν δει τεράστια άνοδο, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια εφάρμοζαν το μνημόνιο όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πρώτη λοιπόν είναι η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 31% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ, τα οποία λαμβάνουν από 5,5%. Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα λαμβάνουν από 3%. Εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι (2,5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%).
Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 18 μονάδων (50%-23%).
Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (47%) επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ το 32% επιθυμεί την παραμονή της κυβέρνησης.
Παρατηρούμε λοιπόν δύο πράγματα. Πρώτον, η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει ύστερα από την παταγώδη αποτυχία των τελευταίων μηνών (ασφαλιστικό-φορολογικό, προσφυγικό-εθνικά θέματα), ενώ το εκλογικό σώμα στρέφεται προς άλλες φιλομνημονιακές δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι εφάρμοσαν το μνημόνιο τόσο σκληρά όσο και η σημερινή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more