Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πονοκέφαλος για τον Γρ. Στάμκο η ενεργοποίηση του Στ. Καστερίδη!

Φαίνεται πως ενεργός παραμένει ο συνδυασμός του Στάθη Καστερίδη δημοτικού συμβούλου Πέλλας καθώς πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας αναφορικέ με τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Εκτός από την ουσιαστική παρέμβαση για ένα πρακτικό θέμα σίγουρα σηματοδοτεί την ενεργή ενασχόληση του και παρουσία του στις επομενες εκλογές κάτι που αποτελεί πονοκέφαλο για τον Γρηγόρη Στάμκο Δήμαρχο Πέλλας που εκτός από την νέα κεντροαριστερή υποψηφιότητα θα έχει και τον Στάθη Καστερίδη. Άλλωστε πρέπει να αναλογιστεί ότι θα έχει και την δικαιολογημένη φθορά. Άλλωστε το 2014 είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Δείτε παρακάτω το δελτίο τύπου:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας που έγινε στις 20-4-2016 ο επικεφαλής της παράταξης « Πέλλα Δήμος για Όλους»  Στάθης Καστερίδης έθεσε προ ημερησίας διάταξης θέμα για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, με αφορμή , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την επιστολή του τέως Υπουργού Γεωργίας κου Καρασμάνη προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Εθνικής  Άμυνας  και Υγείας , και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο να ενεργήσει αρμόδια  έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Δήμο  Πέλλας προκειμένου να αποφευχθούν ασθένειες και μεταδοτικά νοσήματα τόσο στους ίδιους όσο και στους κατοίκους των περιοχών που τους φιλοξενούν.
Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που επικαλέστηκε ο κος Καστερίδης ενισχύει το έγγραφο του Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γ.Πατούλη για δικαιολογημένη ανησυχία των δημάρχων για την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας.  Ο κος Καστερίδης ζήτησε ,επίσης να αιτηθεί η Δημοτική Αρχή στο αρμόδιο Υπουργείο την καταγραφή όλων όσων φιλοξενούνται στα Γιαννιτσά , για να είναι γνωστό ανά πάσα στιγμή και στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών , ποιοι είναι αυτοί που φιλοξενούνται , ποια νέοι έρχονται και ποιοι φεύγουν. Ο Δήμαρχος Πέλλας  χαρακτήρισε υπερβολική τη φράση «έκρηξη υγειονομικής βόμβας» που επικαλούνται ορισμένοι και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα από τα αρμόδια Υπουργεία.
Αναφορικά , τώρα , με την επιβολή δικαιώματος ενταφιασμού που συζητήθηκε στην  συνεδρίαση αυτή , ο  κος Καστερίδης πρότεινε μείωση της τάξης του 50% σε όλες τις τιμές που προτάθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από το υπόλοιπο σώμα και έτσι η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία. Ενημερώνουμε ,ακόμα, ότι η παράταξη «Πέλλα  Δήμος για Όλους»  καταψήφισε το θέμα που αφορούσε στην υποβολή κατάστασης υλοποίησης του προϋπολογισμού  Δ τριμήνου οικ.έτους 2015 του Δήμου Πέλλας, γιατί εκτιμά ότι  δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού οι στόχοι  που θέτει η Δημοτική Αρχή δεν μπορούν να υλοποιηθούν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more