Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Συμμέτοχη των λουτρών Πόζαρ σε συνεδρίαση στο Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας


Να γίνουν τα Λουτρά Πόζαρ γνωστά σε όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον στόχο στις αποσκευές του ταξίδεψε ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος μέχρι το Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας, εκεί όπου Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association). Στην αποστολή συμμετείχαν ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
-Ψηφίστηκαν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα
-Παρουσιάστηκαν και ψηφίστηκαν τα νέα μέλη του Δικτύου (Λουτροπόλεις Κρηνίδες Καβάλας, Αζερμπαιτζάν, Πορτογαλία)
-Έγινε αναφορά στις ετήσιες δραστηριότητες του έτους 2015
-Δόθηκαν και ψηφίστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία
-Ψήφιση συνδρομών για το έτος 2017 (3.000 ευρώ η συνδρομή που δίνουν τα Λουτρά Πόζαρ και η οποία ορίζεται με πληθυσμιακά κριτήρια)
-Ψηφίστηκαν οι εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΗΤΤΑ
-Παρουσιάστηκε η επικοινωνιακή στρατηγική του Δικτύου για το έτος 2016
-Συζητήθηκαν προτάσεις για συνεργασία με την Ε.Ε.
-Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις για το έτος 2016
-Αποφασίστηκε η επόμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ., η Εκτελεστική Επιτροπή και η Οικονομική και Επιστημονική Επιτροπή να πραγματοποιηθούν στο Salsomaggiore Terme της Ιταλίας

Τα Λουτρά εντάχθηκαν πρόσφατα στο Δίκτυο και ήδη είναι πολλοί αυτοί που μιλούν για τον ευλογημένο τόπο μας με ιδιαίτερα θερμά λόγια. Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος που επέλεξε η Διοίκηση για να επιτύχει τον στόχο της, την ευρύτερη δυνατή διαφήμιση στο μεγάλο κοινό της Ευρώπης. Και μάλιστα χωρίς περιττά έξοδα, αλλά με πολύ δουλειά. Επιπλέον, η συμμετοχή στο Δίκτυο, δίνει στα Λουτρά Πόζαρ τη δυνατότητα να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στο Κάρλοβι Βάρι μέσα από μια σειρά επαφών που είχε.

Το Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας είναι παγκοσμίως γνωστή Λουτρόπολη που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Εκεί ξεναγήθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας μαζί με τους συνεργάτες του και τις υπόλοιπες αποστολές απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στη Συνεδρίαση του Δικτύου. Είδαν από κοντά τις υποδομές της περιοχής οι οποίες είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή κτίρια που χαρίζουν μία ξεχωριστή αισθητική. Ανάμεσα στις περιοχές που ξεναγήθηκε ο Δήμαρχος, ήταν το Marianske Lanze, το Frantiskovy Lazne και η ιστορική πόλη Loket, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες για τον τρόπο που λειτουργούν άλλες Λουτροπόλεις ανά τον κόσμο και γεμίζοντας τις αποσκευές του με πολλές ιδέες προς υλοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more