Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 
Και ΤΙ ιστορίες ε;

Από ιστορίες για αγρίους, μέχρι ιστορίες «ερωτικού πάθους»! ΝΑΙ Συνέλληνες, στις μέρες μας, από την κυβέρνηση, από ΟΛΕΣ δηλαδή τις κυβερνήσεις, και τις προηγούμενες, έχουμε μια «έξαρση» (όπως η γρίπη ένα πράμα) ιστοριών, οι οποίες μπορεί αν γραφόταν σε βιβλία, οι συγγραφείς να πάτωναν, όμως έχουν απόλυτη επιτυχία, ουλάνε ρε παιδί μου, όταν λέγονται και γράφονται σαν «νομοσχέδια» από τους πολιτικούς!
Ιστορίες που περιλαμβάνουν τα ΠΑΝΤΑ, η …. Σχεδόν τα πάντα.

Ιστορίες που έχουν πρωταγωνιστές έναν ολόκληρο λαό, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, «παίζει» στην ταινία με τον τίτλο ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, και σαν κορόιδο, αντί να πληρώνεται, πληρώνει και από πάνω ένα πράμα…

Τα χάλια μας τα αδιόρθωτα τα ξέρετε; Δεν τα ξέρετε; Μην ανησυχείτε, θα τα μάθετε πολύ σύντομα. Πολύ σύντομα θα μπούμε ΟΛΟΙ στο «πετσί» του ρόλου για πολλοστή φορά, και θα βογκήξουμε.

Για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω, και θα τα πούμε στη συνέχεια, με τα χειρότερα που έρχονται για τους ΠΟΛΛΟΥΣ, για εκείνους που πληρώνουν τα ……. (Άντε να μην πω, γιατί είναι που είναι «ερωτικού περιεχομένου η ταινία» που πρωταγωνιστούμε όλοι, ε, μην το «σκληρύνω» εγώ) των ΛΙΓΩΝ.
Θα γίνει από μόνο του. Σύντομα.

«Στο Πόθεν Εσχες μέχρι και τα λεφτά που είναι κρυμμένα σε... στρώματα
Τίποτα δεν θα μένει κρυφό από την εφορία με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για το Πόθεν Εσχες. Θα δηλώνονται τα πάντα - μέχρι και τα χρήματα που είναι κρυμμένα σε... στρώματα: Ακίνητα, αυτοκίνητα, ακριβά κοσμήματα και έργα τέχνης, μετρητά, συμμετοχές σε εταιρείες. Ολες οι δηλώσεις θα ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ μέχρι τώρα ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός. Η υποβολή δηλώσεων θα είναι υποχρεωτική για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες  πολίτες  που έχουν περιουσία, υψηλά εισοδήματα, πραγματοποιούν μεγάλες οικονομικές συναλλαγές, ασκούν συγκεκριμένα επαγγέλματα, ή κατέχουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα. Για τους παραβάτες θα προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.
Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα υποβάλλονται στην Επιτροπή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Στις δηλώσεις θα αναγράφονται και οι τραπεζικές θυρίδες, χωρίς να δηλώνεται υποχρεωτικά το περιεχόμενο τους.

Αναλυτικά στην δήλωση πόθεν έσχες θα περιλαμβάνονται : 
1. Τα έσοδα από κάθε πηγή.
2. Τα ακίνητα, με ακριβή προσδιορισμό τους.
3. Οι μετοχές ελληνικών και ξένων εταιρειών, τα ομόλογα και ομολογίες κάθε είδους, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους.
4. Οι κάθε είδους καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και τα κάθε είδους χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε κεφάλαια επιχειρηματικών ή επενδυτικών συμμετοχών (funds) και καταπιστεύματα (trusts).
5. Η μίσθωση θυρίδων σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα. Επίσης, το σύνολο των μετρητών, που δεν περιλαμβάνονται στην περίπτωση iv. του παρόντος εδαφίου, εφόσον το συνολικό ποσό υπερβαίνει τις δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ. Τα προαναφερόμενα ποσά αφορούν αθροιστικά τον υπόχρεο, το σύζυγό και τα ανήλικα τέκνα.
5. Αντικείμενα αξίας άνω των 30.000 ευρώ (κοσμήματα, έργα τέχνης κλπ).
6. Κάθε είδους μεταφορικά μέσα και κάθε χρήσης οχήματα.
7.  Η συμμετοχή σε κάθε είδους εταιρεία ή επιχείρηση»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ! Ρε αδέλφια, οι …. «άνθρωποι», θα χτυπήσουν (λέει) τη φοροδιαφυγή, μπαίνοντας ουσιαστικά στα σπίτια μας…. Έχουν τρόπους αυτοί, έννοια σας. Τρέξτε ΕΛΛΗΝΕΣ, να δηλώσετε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όπως έλεγε ένα παλιό σποτάκι για τα αυθαίρετα, «ΑΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ». Βέβαια, εδώ δε σώζεις ΤΙΠΟΤΑ, άπλα τους διευκολύνεις να σου τα ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΑ, δηλαδή να σε …….ν. ΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΙΑ.
Και το ξέρατε εσείς πως υπάρχει «Επιτροπή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.»;
Να που όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε…. Μαθαίνουμε για την … ύπαρξη αυτής της επιτροπής, μόνο που ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ! Μήπως δεν τους γνωρίζουν; Ας κάνουν μια βόλτα από τη βουλή, να τους αρπάξουν, ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Αναρωτιέμαι μέχρι ΠΟΤΕ σε αυτή τη χώρα, θα μιλούν για ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ.
Βέβαια, να επισημάνουμε και κάτι ακόμα, μια μικρή, τόση δα λεπτομέρεια, που την γνωρίζουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΔΡΑΝΩΝ, αλλά δεν τολμούν ούτε να την σκεφτούν…
Η λεπτομέρεια αυτή είναι πως ΔΕΝ θα την βγάλουν καθαρή, τα ψωμιά τους είναι λίγα και το ξέρουν, το βλέπουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, άσχετα με το αν το παίζουν «άνετοι». Ο κόσμος αντιδρά στη θέα τους και μόνο, και μάλιστα οι αντιδράσεις είναι πολύ άσχημες.
Συνέλληνες, θυμηθείτε αυτό!
Το καλοκαίρι που έρχεται, θα «κάψει» πολύ άσχημα τον πολιτικό χώρο και τα αφεντικά του.
Έρχονται εξελίξεις πολύ άσχημες για ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Ξέρουν αυτοί.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more