Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Άρθρο του Γιαννιτσιώτη Αθανάσιου Βαμβίνη



Άρθρο στη Voria.gr του μέλους της ΟΝΝΕΔ Αθανάσιου Βαμβίνη για την επόμενη μέρα της νεολαίας της ΝΔ, ενόψει των αυριανών φοιτητικών εκλογών.
του Αθανάσιου Βαμβίνη*

Η Ιστορία που γράφεται με αγώνες δε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Διασώζεται και παρουσιάζεται καθαρή τον καιρό που η ώριμη κρίση και η εμπειρία αντικαθιστούν την νεανική ορμή και την εκρηκτικότητα.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. θα καταγράψει αύριο ακόμη μία νίκη στις φοιτητικές εκλογές των ελληνικών Πανεπιστημίων. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι είναι η λατρεία που έγινε συνήθεια. Η εκλογική της κυριαρχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της εναργούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων, μελών της ευρύτερης οικογένειας της κεντροδεξιάς, οι οποίοι επενδύουν πολύτιμο χρόνο για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο με ποιοτικότερο Πρόγραμμα Σπουδών. Αυτοί που ασχοληθήκαμε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό μπορούμε να αποδείξουμε ότι η παραπάνω φράση δεν αποτελεί κλισέ, αλλά περιέχει ουσία. Αποτελεί τιμή για κάποιον να έχει συμμετάσχει στην φοιτητική οικογένεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, γιατί είναι η οικογένεια που υπερασπίστηκε σε απόλυτο βαθμό την αδιάκοπη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Πρότεινε δράσεις έξω και έσω πανεπιστημιακές για να διεκδικήσει το δίκαιο και το πρωτοπόρο, απορρίπτοντας την κατάληψη και την αλλοίωση της φοιτητικής, ακαδημαϊκής διαδικασίας ως μέσο. Μέσο της είναι η δημιουργία δράσεων και η παραγωγή προτάσεων. Η παρουσία της είναι θετική για τη λειτουργία του ελληνικού Πανεπιστημίου.
Η οικογένεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί οιονεί το χώρο μέσα στον οποίο μπορεί να δράσει και να δημιουργήσει ο νέος φοιτητής. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας που θα ωθεί τη δημοκρατική λειτουργία της και θα απαγορεύει φαινόμενα χειραγώγησης. Είναι υποχρέωσή μας να καταστήσουμε ακόμη πιο δυνατή τη γροθιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για να σπάσει κατεστημένα και αναχρονισμούς στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό και πρέπει να αναβαθμιστεί λειτουργικά και κανονιστικά.
Η συνέχεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην κοινωνία είναι η ΟΝΝΕΔ. Είναι η μεγάλη οικογένεια των νέων της Νέας Δημοκρατίας. Η οικογένεια των νέων επαγγελματιών, των νέων επιχειρηματιών και επιστημόνων, των νέων εργατών και οικογενειαρχών της ελληνικής κοινωνίας. Άλλες οι ανάγκες, άλλες οι αναζητήσεις τους, άλλα τα ενδιαφέροντά τους. Η ΟΝΝΕΔ θα αποτελέσει την ισχυρή γροθιά των νέων ανθρώπων, που θα διεκδικήσουν με φωνή και καρδιά την ελπίδα και τη ελευθερία στη δημιουργία. Διότι σήμερα το βασικό πρόβλημα της κυβερνώσας Αριστεράς δεν είναι μόνο οι ιδεοληψίες της και η ανικανότητα της, αλλά η απαισιοδοξία που πηγάζει εξαιτίας της από την διολίσθηση της ελληνικής κοινωνίας σε ένα σπειροειδές συρρίκνωσης της οικονομίας, μείωσης των ευκαιριών εργασίας και δημιουργίας, αύξησης της απελπισίας και της κατάθλιψης.
Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί μία οικογένεια, μία γροθιά που θα σπάσει αυτό το σπειροειδές της απαισιοδοξίας, πρωταγωνιστώντας πρώτα στην απομάκρυνση της ανίκανης κυβερνώσας Αριστεράς και στην συνέχεια δημιουργώντας μηχανισμούς παραγωγής ιδεών και πραγμάτωσης δράσεων για την αναγέννηση της Ελλάδας. Η γροθιά για να είναι δυνατή θα αναγεννηθεί και θα θεμελιωθεί στις αρχές του ήθους, της εμπιστοσύνης και της προσφοράς.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ουσιαστικά αποτελούν στην πράξη δύο ξεχωριστές οικογένειες, δύο ξεχωριστές, δυνατές γροθιές. Η πρώτη δρα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, η δεύτερη στην ελληνική κοινωνία. Είναι δύο ξεχωριστές γροθιές, που έχουν κοινή καρδιά. Μια καρδιά που ο δυνατός της χτύπος θα είναι το ήθος, η εμπιστοσύνη και η προσφορά. Μια καρδιά που θα είναι η κινητήριος δύναμη για να αναγεννηθεί από τις στάχτες της η πιο μεγάλη πολιτική νεολαία της Ευρώπης. Θα αναγεννηθεί και θα γίνει παράδειγμα ενότητας ενός λαού προς μίμηση.
*Ο Αθανάσιος Βαμβίνης είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ.

Πηγή: http://voria.gr/article/vamvinis-dap-ndfk-ke-onned-dio-grothies-mia-kardia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more