Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ν. Ανδρουλάκης: Με βαρύ τίμημα ο λευκός καπνός στο Eurogroup

Συνέντευξη στην Αντιγόνη Στεφανίδου

Στην εφημερίδα μας Νέα της Αλμωπίας μίλησε μέσα από το γραφείο του στο Στρασβούργο ο Ευρωβουλευτής της Ελιάς και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδουλάκης. Όπως τόνισε ο ίδιος στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, παρουσία του Επιτρόπου Μοσκοβισί, 
τόνισε τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, η οποία είναι "το μείζον κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας".
 Σε ερώτηση μας για την μορφή των Μέτρων που θα ψηφίσει η Ελληνική Κυβέρνηση ο Ευρωβουλευτής επισήμανε επίσης στην "διαγενειακή αδικία" των μέτρων, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "οι νέοι, όσοι τουλάχιστον από αυτούς εργάζονται θα πληρώσουν μεγαλύτερες εισφορές για μικρότερες συντάξεις".
Ακόμη τον ρωτήσαμε για την απουσία οράματος στην Ευρώπη και τόνισε 
ότι "το έλλειμμα στρατηγικής για καλύτερες μέρες, αναδεικνύει την απουσία οράματος" ενισχύοντας έτσι την δυσπιστία προς την Ευρώπη.
Τέλος κάλεσε τους πάντες αντί να χρησιμοποιούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως άλλοθι να προσπαθήσουν ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του να ζητήσει την αποχώρησή του, ασκώντας την ανάλογη πολιτική πίεση. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more