Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές διαμερισμάτωνΑποτέλεσμα εικόνας για εγκληματική οργάνωση 
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και τα 3 μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Διέρρηξαν διαμερίσματα σε πόλεις της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ

Το ένα μέλος της συμμορίας κρατείται σε κατάστημα κράτησης για διαρρήξεις που διέπραξε σε προγενέστερο χρόνο, ενώ ένα ακόμα μέλος της συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Εξακριβώθηκε στο πλαίσιο συστηματικής και αναλυτικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, η εγκληματική δράση 3μελούς ομάδας που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές διαμερισμάτων σε περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, ενός 26χρονου και μίας 24χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα δρώντας τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2016, δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου οικονομικού οφέλους.
Συγκεκριμένα η συμμορία πήγαινε αυθημερόν σε πόλεις της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (διάρρηξη ομφαλού κεντρικής πόρτας) αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα από το εσωτερικό των διαμερισμάτων.
Πιο αναλυτικά οι προαναφερόμενοι, στις αρχές του Απριλίου του 2016, διέρρηξαν συνολικά 4 διαμερίσματα σε Σέρρες, Κιλκίς, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Η λεία τους ξεπερνά τις 9.000 ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Το ένα μέλος της οργάνωσης (26χρονος) κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για διαρρήξεις διαμερισμάτων που διέπραξε από κοινού και σε προγενέστερο χρόνο.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε χθες (13-09-2016) το μεσημέρι ο 27χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, καθώς τόσο στην κατοχή του, όσο και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 3,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more