Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΑποτέλεσμα εικόνας για οασθ 
Την άμεση εφαρμογή τριών βημάτων για να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ, που έχουν προκαλέσει «παράλυση» στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες δέκα μέρες, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο FM».
Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα και δεν κυκλοφορήσουν τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ταλαιπωρούνται εδώ και δέκα μέρες οι πολίτες. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να δείξουν καλή θέληση και να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους άμεσα. Πιέζουμε όλοι οι φορείς να καταβληθούν επίσης άμεσα τα χρέη των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, μέρος των οποίων αναγνωρίζει η Κυβέρνηση, στον ΟΑΣΘ. Ζητώ κι από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να αντιληφθεί ότι αυτά τα χρήματα οφείλουν να πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων, που είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα αναγκαστώ να στραφώ στη Δικαιοσύνη, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα λύση. Αν δεν μπορεί η Κυβέρνηση να διοικήσει και να οργανώσει από την Αθήνα τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, ας περάσει την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι εμείς ξέρουμε πολύ καλά πώς να κάνουμε τη δουλειά μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα τρία βήματα για την άμεση επίλυση του προβλήματος, που προτείνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι:
1.Η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή μέρους των χρεών που αναγνωρίζει προς τον ΟΑΣΘ (Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας).
2.Η διοίκηση του ΟΑΣΘ να κατευθύνει όλα αυτά τα χρήματα αμέσως στην αποπληρωμή των μισθών των εργαζομένων.
3.Οι εργαζόμενοι να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους και να λύσουν τα «χειρόφρενα» των λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more