Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συντηρήσεις και αποκαταστάσεις στις σχολικές μονάδες στην ΈδεσσαΑποτέλεσμα εικόνας για σχολεία Δήμου Έδεσσας

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών στα σχολικά κτήρια του Δήμου Έδεσσας υλοποιήθηκε από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας, με στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννη Χατζόγλου «Μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός ευχάριστου, ασφαλούς και σύγχρονου περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τους μαθητές για μάθηση και δημιουργία. Προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκαν όλες οι παρεμβάσεις για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς».
Έτσι στα περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και συντηρήσεων κουφωμάτων, επισκευές σε στέγες και υδρορροές των σχολικών κτηρίων, ελαιοχρωματισμοί, επισκευές σε υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων.
Μία σημαντική αλλαγή είναι η μεταφορά του κλασσικού τμήματος του 5ου Νηπιαγωγείου Έδεσσας στο χώρο του πρώην Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του κτηρίου του 2ου και 11ου Νηπιαγωγείου.
Σε ότι αφορά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν βαφές και συντηρήσεις, επισκευές σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και γενικές επισκευές στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Έδεσσας.
Μία σημαντική παρέμβαση ήταν η δημιουργία καινούργιας αίθουσας διδασκαλίας για τις ανάγκες του Λυκείου της Άρνισσας, μετά από τις κατάλληλες παρεμβάσεις σε χώρο που προηγουμένως στέγαζε εργαστήριο.
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αλέξανδρος Πασχάλης αναφερόμενος στις παρεμβάσεις δήλωσε «Αν και είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να τα καταφέρουμε και πραγματοποιήσαμε μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων. Θέλω να ευχαριστήσω τους Διευθυντές των σχολείων για την πολύ καλή συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more