Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην αρχαιοκαπηλία από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Φώτιο Τσόλκα Αποτέλεσμα εικόνας για αρχαιοκάπηλοι
Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας

Καλημέρα σας,

Η Ελληνική Αστυνομία πρόσθεσε ακόμη μια σημαντική επιτυχία στο ιστορικό της, σε ότι αφορά την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της παράδοσής μας.

Καταφέραμε να εξαρθρώσουμε μια μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην αρχαιοκαπηλία,  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Διακριβώσαμε όλο το φάσμα δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έχει διεθνικό χαρακτήρα και φθάσαμε στην αποδόμηση της, με τη σύλληψη είκοσι έξι μελών της, μεταξύ των οποίων και των αρχηγικών.

Αποτρέψαμε την παράνομη εξαγωγή και  πώληση σε οίκους δημοπρασιών του εξωτερικού και αλλοδαπούς αγοραστές, χιλιάδων αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων της πατρίδας μας.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ιδιαίτερα ψηλά στην ατζέντα της την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της παράδοσής μας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς αυτό το καθήκον.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα  να ευχαριστήσω το Διευθυντή, τους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για την σημαντική τους επιτυχία καθώς και όλους τους αστυνομικούς των αστυνομικών Υπηρεσιών ανα τη Χώρα που συνεργάστηκαν σε αυτή την επιχείρηση.

Στο σημείο αυτό θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης.


Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Ιωάννης Σεϊντής :

Καλημέρα σας,

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, πέτυχε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα σε διεθνή κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη λαθρανασκαφή, τη μεταφορά και την εμπορία αρχαίων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο συστηματικής, μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε πλήρως η δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ο τρόπος δράσης της, ενώ συνελήφθησαν είκοσι έξι μέλη της και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη είκοσι επτά μελών της.

Επιπλέον, διακριβώθηκε, ο ενεργός και ουσιαστικός ρόλος, καθώς και η συμμετοχή τεσσάρων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού, στη παράνομη διακίνηση, αρχαίων αντικειμένων ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας.

Πρόκειται, για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, με διακριτούς ρόλους και δομημένη ιεραρχία, τα μελή της οποίας δραστηριοποιούνταν από την λαθρανασκαφή μέχρι και την νομιμοποίηση των αρχαίων αντικειμένων και την πώληση τους, σε διεθνείς οίκους μέσω δημοπρασίας.

Επισημαίνεται ότι, κατά την αστυνομική έρευνα αναπτύχθηκαν, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ειδικές ανακριτικές μέθοδοι, διορίστηκαν αρχαιολόγοι ως πραγματογνώμονες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία  υποβολής  αιτήματος για την παροχή δικαστικής συνδρομής από τις Αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Βουλγαρίας.

Θέλω να τονίσω ότι για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, τις τελευταίες ημέρες, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της Χώρας και συγκεκριμένα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Κόρινθο, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τη Λαμία, τη Δράμα, το Προμαχώνα και τη Ρόδο.

Η  συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δεκατεσσάρων μηνών και από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξακριβωθεί ότι τα μέλη της ενέχονται σε τουλάχιστον ενενήντα τρείς, αγοραπωλησίες και λαθρανασκαφές αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (650.000) ευρώ.

Η προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελληνική Αστυνομία, διότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μακρόχρονης ιστορίας μας και έχει ως σκοπό την διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και την μεταλαμπάδευση της, στις μελλοντικές μας γενεές.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω το Διευθυντή, τους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για την σημαντική τους επιτυχία και τη πολύμηνη προσπάθεια τους καθώς και όλους τους αστυνομικούς των αστυνομικών Υπηρεσιών, ανά τη Χώρα, οι οποίοι συνέδραμαν σε αυτή μας την προσπάθεια.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση θα σας δώσει ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.


Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Μαρτζακλής

Καλημέρα σας,

Όπως σας ανέφερε ο κ. Ταξίαρχος, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, πέτυχε ένα ακόμα δυνατό πλήγμα, σε διεθνή κυκλώματα, που ενέχονται σε αρχαιοκαπηλίες, τόσο στη Χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.


Πιο συγκεκριμένα εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, διεθνούς χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πληθώρα υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες και προχθές, σε διάφορες περιοχές της χώρας, είκοσι έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, και πιο συγκεκριμένα είκοσι δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 27 έως 69 ετών, μια 54χρονη ημεδαπή, μια 33χρονη Γεωργιανή και μια 51χρονη Γερμανίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκριμένα η δικογραφία περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματικής οργάνωση, της παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης μνημείων κατ’ επάγγελμα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παράβασης της νομοθεσίας περί καταχραστών Δημοσίου και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού, καθώς και είκοσι επτά συνεργούς των συλληφθέντων, από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία των δεκατεσσάρων και πρόκειται  για δώδεκα ημεδαπούς ηλικίας από 26 μέχρι και 65 ετών, έναν 53χρονο Βούλγαρο και έναν 42χρονο Αλβανό.

Μεταξύ των συλληφθέντων,  είναι και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και αναλυτικότερα ένας 69χρονος ημεδαπός, η 51χρονη Γερμανίδα σύζυγός του, δύο ημεδαποί (πατέρα και  γιός), ηλικίας 54 και 27 ετών, καθώς και δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 53 και 38 ετών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της Χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Πύργου, Αγρινίου, Λάρισας, Ρόδου, των Τμημάτων Ασφαλείας Αιγίου, Λαμίας, Τρικάλων, Κορίνθου και Δράμας.

Επιπλέον, ουσιαστική συνδρομή στο προανακριτικό έργο παρασχέθηκε και από αρχαιολόγους από τις εφορείες αρχαιοτήτων Αχαΐας και Κορινθίας, οι οποίοι χρονολόγησαν, περιέγραψαν και εκτίμησαν τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω, τους Αξιωματικούς και το όλο το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν, αλλά και όλους τους αστυνομικούς των Υπηρεσιών Ασφαλείας ανά τη Χώρα για τη σημαντική τους προσφορά στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.


Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος

Θα σας αναλύσω την δομή και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και τα πειστήρια που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες.

ΗΗΗ εγκληματική οργάνωση είχε δομημένη ιεραρχία, με προκαθορισμένους ρόλους μεταξύ των μελών της, αναπτύσσοντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης και λειτουργώντας σε υποομάδες ως εξής :

·         Λαθρανασκαφείς : Στο πρώτο στάδιο ιεράρχησης βρίσκονται οι λαθρανασκαφείς. Ξεχωριστές υποομάδες σε πολλές περιοχές της Χώρας, επέλεγαν τους τόπους για λαθρανασκαφή των αρχαίων αντικειμένων, οι οποίοι ήταν κυρίως κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους ή ακόμα και μέσα σε αυτούς. Επίσης επέλεγαν τοποθεσίες για τις οποίες είχαν συλλέξει πληροφορίες, για πιθανή ύπαρξη αρχαιοτήτων, είτε από άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είτε μέσω του διαδικτύου (δορυφορική απεικόνιση τοποθεσιών).

Στη συνέχεια με την χρήση κατάλληλων μηχανημάτων ανίχνευσης υπεδάφους και σκαπτικών εργαλείων, προέβαιναν, κυρίως βραδινές ώρες, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί, σε διενέργεια παράνομων ανασκαφών, με σκοπό την ανακάλυψη και την κλοπή αρχαιολογικών  ευρημάτων. 

·         Μεσάζοντες : Στο επόμενο στάδιο ιεράρχησης, βρίσκονται τα άτομα στους οποίους επιδεικνύονται αρχικά τα παράνομα αρχαιολογικά ευρήματα, είτε δια ζώσης, είτε σε φωτογραφίες και οι οποίοι προέβαιναν στην αρχική εκτίμηση της αξίας τους και στη συνεχεία αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση τους.

Οι μεσάζοντες είτε αγόραζαν τα αρχαία αντικείμενα από τους λαθρανασκαφείς και τα πωλούσαν στα αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης, είτε μεσολαβούσαν για να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των αγοραστών και των λαθρανασκαφέων και έπαιρναν ποσοστό από την πώλησή τους.

Επίσης, ορισμένα από τα μέλη αυτά, είχαν διπλό ρόλο και συγκεκριμένα εκτός της μεσολάβησης για την πώληση των αρχαιοτήτων, πραγματοποιούσαν και οι ίδιοι λαθρανασκαφές.

Κάθε μεσάζων δραστηριοποιούνταν σε συγκεκριμένες περιοχές και διακινούσε ή συγκέντρωνε κυρίως αρχαία αντικείμενα που είχαν ανακαλυφθεί σε αυτές.

·                     Τα αρχηγικά στελέχη, συγκέντρωναν αρχαιότητες, τις οποίες εξήγαγαν από την χώρα και τις παρέδιδαν σε οίκους δημοπρασιών ή απευθείας σε αλλοδαπούς ιδιώτες αγοραστές.

Τα άτομα αυτά, διαθέτουν οικονομική επιφάνεια, καθώς προέβαιναν με ευκολία σε αγορές αρχαιοτήτων, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ από την αποδεδειγμένη χρόνια ενασχόλησή τους με την παράνομη εμπορία των αρχαιολογικών ευρημάτων, είχαν αποκτήσει εξειδικευμένες αρχαιολογικές γνώσεις, σχετικά με την χρονολόγηση τους, την τεχνοτροπία κατασκευής των αρχαίων αντικειμένων.

Στην συνέχεια τα αρχηγικά στελέχη, αφού συγκέντρωναν ικανό αριθμό αρχαίων αντικειμένων, τα εξήγαγαν, εφόσον ήταν μικρά αντικείμενα, όπως νομίσματα, οι ίδιοι, από τη Χώρα και τα παρέδιδαν σε οίκους δημοπρασιών του εξωτερικού ή  απευθείας σε αλλοδαπούς ιδιώτες αγοραστές.

Σε περίπτωση που η μεταφορά των αρχαίων αντικειμένων, ήταν δύσκολη λόγω του όγκου τους, είτε τα απέστελλαν με δέμα στο εξωτερικό, είτε προσέρχονταν, οι ίδιοι οι αλλοδαποί αγοραστές στην Ελλάδα,  με δικά τους μεταφορικά μέσα και τα αγόραζαν.

Τα αρχηγικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, επικοινωνούσαν απευθείας τόσο με τους υπεύθυνους και τους ιδιοκτήτες των οίκων δημοπρασιών, όσο και με αλλοδαπούς ιδιώτες αγοραστές, πωλώντας τα αρχαία αντικείμενα σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που κατέβαλλαν για την αγορά τους.


·                     Στο επόμενο στάδιο ιεράρχησης, βρίσκονται οι οίκοι δημοπρασίας αλλά και οι αλλοδαποί ιδιώτες αγοραστές, οι οποίοι αποτελούν τους τελικούς αποδέκτες των αρχαιολογικών ευρημάτων, που παρανόμως διακινήθηκαν και εξήχθησαν από τη  Χώρα.

Σχετικά με τους οίκους δημοπρασίας, έχει αποδειχθεί ότι έχουν τοποθετηθεί σε αυτούς αρχαία ελληνικά νομίσματα, μερικά από τα οποία εξακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, επακριβώς η πορεία τους ως ειδικότερα:

1.    η ημέρα και ο τόπος που διενεργήθηκε η λαθρανασκαφή,
2.    τα άτομα που τα αποκάλυψαν και τα αφαίρεσαν,
3.    ο μεσάζων που διαχειρίστηκε την αγοραπωλησία,
4.    ο αγοραστής που τα αγόρασε στην Ελλάδα,
5.    το ακριβές χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε για την αγορά τους,
6.    ο τρόπος που εξήχθησαν από την Χώρα,
7.    η δημοπράτηση τους σε συγκεκριμένους καταλόγους οίκων, καθώς και το τελικό ποσό πώλησης τους.

Για τα νομίσματα που έχει αποδειχθεί  η ακριβή πορεία τους, από τον τόπο της λαθρανασκαφής μέχρι και την δημοπρασία τους, τα αρχηγικά στελέχη για να καταφέρουν να τα παρουσιάσουν στον κατάλογο του οίκου δημοπρασίας, προσκόμιζαν καταφανώς πλαστούς τίτλους κατοχής, στους οποίους αναφέρονταν γενικά και αόριστα, ότι τα νομίσματα προέρχονταν από ιδιωτική συλλογή, διαμορφωμένη στην Ευρώπη.

Ο οίκος δημοπρασίας δεχόταν τον τίτλο αυτόν, δημοπρατούσε το νόμισμα, αναγράφοντας στην περιγραφή των νομισμάτων την αόριστη αυτή προέλευση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση γνώριζε τον πραγματικό κάτοχο και κομιστή των νομισμάτων, καθώς επικοινωνούσαν απευθείας μαζί του, αποστέλλοντάς του μάλιστα και λίστα με τα νομίσματά του, που είχαν τοποθετηθεί στην δημοπρασία.

Μερικοί από τους οίκους δημοπρασιών, χορηγούσαν προκαταβολικά μεγάλα χρηματικά ποσά, ύψους αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να έχουν την αναγκαία ρευστότητα για να προβαίνουν σε παράνομες αγορές μεγάλου αριθμού αρχαίων νομισμάτων, στην Ελλάδα, τα οποία στη συνέχεια δημοπρατούσαν στους καταλόγους τους.

Οι ιδιοκτήτες των οίκων δημοπρασίας, σε συμφωνία με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και έχοντας ως σκοπό την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής τιμή πώλησης των αρχαίων αντικειμένων, κατά την διάρκεια της ζωντανής δημοπρασίας, επικοινωνούσαν μεταξύ τους και προέβαιναν σε προσφορές με στόχο να αυξήσουν την τιμή, ώστε να αναγκάσουν τον πραγματικό ενδιαφερόμενο αγοραστή, να προσφέρει με την σειρά του συνεχώς υψηλότερη τιμή δημοπράτησης.

Ακόμη και στην περίπτωση που το μέλος, από λάθος εκτίμηση, προσέφερε υψηλότερη τιμή για την αγορά του αρχαίου αντικειμένου, αυτό παρέμενε στην κατοχή του και ο οίκος δημοπρασιών του χορηγούσε τίτλο νόμιμης κατοχής.

Με τον τρόπο αυτό το αρχικά παράνομα εξαγόμενο από τη Χώρα αρχαίο αντικείμενο, καθίσταται νόμιμο και ο λαθρέμπορος μπορούσε στη συνέχεια να το πουλήσει σε ιδιώτες συλλέκτες αναγράφοντας στην περιγραφή του αντικειμένου, τον τίτλο κατοχής και το ιστορικό του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και στα οχήματα των δραστών, σε χώρους απόκρυψης των αρχαίων, αλλά και στους ίδιους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:


  1. ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΣΜΙΣΜΑΤΑ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ – ΑΓΑΛΜΑΤΑ
·         (2.024) αρχαία νομίσματα, (126) αρχαία αντικείμενα όπως ειδώλια δακτυλίδια – σκουλαρίκια – πόρπες, ένα  γυάλινο βολβόσχημο αγγείο, πέντε βυζαντινές εικόνες, ένας σταυρός βυζαντινός, δύο σπαθιά, ένα  κυονόκρανο.

·         Δύο  αρχαία αγάλματα, μεσαιωνικά εποχής Φράγκων, ύψους ενός μέτρου  και 60 εκατοστών, που απεικονίζουν έναν άνδρα πολεμιστή και μία γυναίκα, τα οποία εντοπίστηκαν κρυμμένα σε πηγάδι στη Νεμέα Κορινθίας

Επισημαίνεται, ότι (946) αρχαία νομίσματα και (32) αρχαία αντικείμενα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή ανδρών του Λιμεναρχείου Πατρών, χθες το πρωί κρυμμένα στον προφυλακτήρα αυτοκινήτου του 54χρονου αρχηγικού μέλους.

Το αυτοκίνητο του 54χρονου, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και ο 27χρονος γιός του,  είχε ακινητοποιηθεί την Κυριακή το βράδυ, στον Προμαχώνα πριν περάσει τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

  1. Οπλισμός- Πυρομαχικά - Εξαρτήματα

Τέσσερα  κυνηγετικά όπλα, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα πιστόλι, δύο  παλαιά περίστροφα, ένα περίστροφο κρότου, δύο αεροβόλα όπλα, δύο μαχαίρια, δύο σπαθιά, ένα ξίφος, ένα γκλοπ, μία παλαιά πιστόλα, εκατόν έντεκα φυσίγγια, είκοσι πέντε  βολίδες, ογδόντα επτά  κάλυκες, μία γεμιστήρα,  ένας σιγαστήρας και έντεκα καψύλλια περιστρόφου κρότου.

  1. Συσκευές ανίχνευσης μετάλλου – εξαρτήματα - εργαλεία - τηλέφωνα

Είκοσι ένα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, εβδομήντα τρία κινητά τηλέφωνα, δεκαεπτά  ηλεκτρονικοί υπολογιστές – tablets, δέκα φωτογραφικές μηχανές, τρία κιάλια, πέντε ζυγαριές ακριβείας μέτρησης νομισμάτων, έξι μεγεθυντικοί φακοί και ένα φορητός ασύρματος.


  1. Χρηματικά ποσά – τιμαλφή

(23.742) ευρώ, (515) δολάρια Η.Π.Α. (3.560) δολάρια Κουβέιτ, ένα χρηματοκιβώτιο, τρία  ζεύγη κλειδιά θυρίδων, εκ των οποίων δύο Γερμανικής τράπεζας, δεκατέσσερα φύλλα χρυσού, τρεις πλάκες χρυσού συνολικού βάρους (110) γραμμαρίων και επτά κατάλογοι δημοπρασιών.

  1. Επτά  ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ κατασχέθηκε και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται όλοι, προκειμένου να οδηγηθούν την Παρασκευή (7-10-2016) στον Ανακριτή Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more