Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Σκύδρα-Έδεσσα και Γιαννιτσά επισκέφτηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά-Πλούσιο Φωτορεπορτάζ


 
Γράφει η Ελισάβετ Σίσκου

Την Σκύδρα, την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά επισκέφτηκε πριν λίγο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία περιόδευσε στο νομό Πέλλας. Την Παρασκευή το βράδυ επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σκύδρας όπου και συνομίλησε με την Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου και στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο Σκύδρας. Στη συνέχεια διανυκτέρευσε στο Λουτράκι Αλμωπίας και σήμερα το πρωί επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Έδεσσας όπου και προσκήνησε την προτομή του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, Υπουργού Υγείας επί ΠΑΣΟΚ, που με δικές του ενέργειες θεμελιώθηκε το νοσοκομείο Έδεσσας. Στη συνέχεια έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, όπου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διοικητή Αλέξανδρο Βουδρισλή και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων. Μετά την επίσκεψή της, η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως σήμερα έχει εγκαταλειφτεί τελείως στην τύχη του. Σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Με την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Ελάχιστη χρηματοδότηση, υποστελέχωση, 7.000 λιγότεροι νοσηλευτές μόνο μέσα στο  2015. Είχαμε ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων με την έξαρση της γρίπης ακριβώς γιατί έμειναν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης νοσηλευτών.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις που ήταν εγκεκριμένες από το 2014, όπως εξακολουθεί να εξαγγέλλει κάθε μήνα σχεδόν 4.000 προσλήψεις. Είναι ακριβώς ο ίδιος αριθμός. Είναι φανερό ότι έτσι δεν προχωράμε άλλο, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα διότι την ίδια στιγμή η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες υγείας  έχει αυξηθεί.
Παρών και ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης

Θα πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε στην διεκδίκηση προσλήψεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στηριγμένο σε όλες τις δομές που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο σύστημα έτσι ώστε να περιορίσουμε τις δαπάνες χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες και το Κοινωνικό Κράτος. 

Παρών ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και ιατρός Σάκης Χατζηδημητρίου

Κατάμεση ήταν η αίθουσα 20 λεπτά πριν την ομιλία


Παρών και ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Βασίλης Γιουματζίδης ο οποιός είχε διάλογο με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά


Παρών και ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Γαϊτανίδης

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πασχαλίδης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όπως και ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας Γούλης Ιωαννίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more