Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Απολογισμός από τον Δ. Παπαδημούλη στο Ε.Κ.Στο πλαίσιο του δημόσιου Απολογισμού του Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δύο χρόνια δράσης του (Ιούλιος 2014- Ιούλιος 2016), επισυνάπτεται συνοπτικό βίντεο διάρκειας 7 λεπτών.
Σε αυτό, εμπεριέχονται μικρά αποσπάσματα από τις ομιλίες του Δ. Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σε μια σειρά επίμαχων ζητημάτων, τόσο για την ΕΕ συνολικά όσο και για την Ελλάδα.
Σε αυτά τα δύο χρόνια, ασκήσαμε πίεση στην Κομισιόν για την απουσία επαρκών επενδύσεων, το ελλειμματικό πλαίσιο καταπολέμησης της ανεργίας -ιδίως των νέων-, τις πολιτικές ύφεσης και λιτότητας, την αδυναμία να τηρηθούν οι δεσμεύσεις των κρατών-μελών στο προσφυγικό ζήτημα, την απουσία αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα, την ανάγκη ενίσχυσης του ταμείου Γιούνκερ, καθώς και για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.
Συγκρουστήκαμε με την ακροδεξιά ρητορική μίσους, αντιπαρατεθήκαμε με τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, δημιουργήσαμε συμμαχίες με προοδευτικές δυνάμεις για τον τερματισμό της μονομερούς λιτότητας τη στροφή στην ανάπτυξη και τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και για την ανάγκη για δημοκρατική λογοδοσία του Eurogroup στην Ευρωβουλή και τους Ευρωπαίους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more