Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση Smart CitiesΑποτέλεσμα εικόνας για Smart Cities

               
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00 σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS για την παρουσίαση των εργασιών και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων του Smart Cities Consortium.  Το “Consortium” συγκροτούν οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Οι έξυπνες πόλεις αποτελούν τμήμα του ευρύτερου σχεδίου των δυτικών κοινωνιών για μετάβαση στην κοινωνία και οικονομία της γνώσης. Περιγράφουν περιβάλλοντα που βελτιώνουν τις ανθρώπινες ικανότητες δημιουργικότητας, μάθησης και καινοτομίας. Δημιουργούνται από την συνένωση συστημάτων σε μια τοπική κοινωνία (Δήμο, Περιφέρεια) που αυτοματοποιούν αλληλοεπιδράσεις μεταξύ τελικών χρηστών (πολίτες, φορείς) και εφαρμογών ενός διαδικτυωμένου οικοσυστήματος.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από το κάθε μέλος του “consortium” σύμφωνα με το “commitment7948οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιαστεί ο προγραμματισμός των επόμενων έξι μηνών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:
18:00  Εισαγωγικές Ομιλίες
18:10  Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ
18:20  Δήμος Αθηναίων
18:30  Δήμος Θεσσαλονίκης
18:40  Δήμος Ηρακλείου
18:50 Ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ
19:00  Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)
19:10  Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ)
19:20  Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων
19:50  Συζήτηση - Συμπεράσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more