Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑΡΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝΑποτέλεσμα εικόνας για ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ 
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας και Κτην/κής της Π.Ε. Πέλλας, με βάση το πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών, σκοπεύει να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν – σε συνεργασία πάντα και με Ιδιώτες Κτηνιάτρους της περιοχής - τους εμβολιασμούς των νεαρών βοοειδών στις εκμεταλλεύσεις βοοειδών  της Π.Ε. Πέλλας.

Παρακαλούνται οι βοοτρόφοι της Π.Ε. Πέλλας να δηλώσουν άμεσα τις γεννήσεις των ζώων τους στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία  όπως και να προβούν στην κατάλληλη  σήμανση των ζώων τους (ενώτιο και στα δύο αυτιά), ώστε να είναι εφικτός ο εμβολιασμός νεαρών μοσχαριών. Αν δεν εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα δε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί  το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών και  κάτω από αυτές τις συνθήκες πιθανότατα να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση του νοσήματος με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες για την κτηνοτροφία του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more