Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Στελέχη της δευτευροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας συμμετείχαν στο επιχειρηματικό forum «Kyril Synergy: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική ΜακεδονίαΑποτέλεσμα εικόνας για Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας 
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας


Κατόπιν πρόσκλησης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντωνία Πολυξενίδου, συμμετείχαν στο επιχειρηματικό forum «Kyril Synergy: Αγία Πετρούπολη – Κεντρική Μακεδονία, Νέες Κατευθύνσεις της συνεργασίας». Κατά τη διάρκεια του forum υπογράφηκε Πρωτόκολλο και Τριετής Οδικός Χάρτης συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Ρωσίας, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της θεματικής Τράπεζας Δράσεων στους τομείς Πολιτισμού – Αθλητισμού – Εκπαίδευσης, καθορίστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες «πλατφόρμες» για ανταλλαγή δράσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πέλλας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις στην ολομέλεια :
-         Ανταλλαγή εκπαιδευτικών για ενημέρωση στα εκπαιδευτικά συστήματα και της «φιλοσοφίας» που διέπει το κάθε ένα.
-         Επισκέψεις σχολείων για ενημέρωση στην ιστορία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με ειδικά διαμορφωμένα τουριστικά πακέτα.
-         Ανταλλαγή στελεχών εκπαίδευσης για μελέτη των συστημάτων διοίκησης  και των Καλών Πρακτικών κάθε χώρας.
-         Ανταλλαγή μαθητικών σχημάτων τα οποία θα παρουσιάζουν τον πολιτισμό της κάθε χώρας, π.χ. θεατρικές ομάδες, χορευτικά – μουσικά  συγκροτήματα, αγώνες λόγου-επιχειρηματολογίας κ.λ.π. 
-         Συνεργασία για την παραγωγή μουσειακού εκπαιδευτικού υλικού στο πρότυπο της μουσειοβαλίτσας για το Μουσείο Πέλλας (που ήδη δημιουργήθηκε από σχολεία της Δ.Δ.Ε. Πέλλας) και για το  Μουσείο Ερμιτάζ.
-         Ψηφιακή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δύο χωρών.
Αναμένεται η περαιτέρω ανάπτυξη των ανωτέρω, στο πλαίσιο του ήδη υπογραφέντος Memorandum of  cooperation ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more