Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Με τιμές εορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος στα Γιαννιτσά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως των Γιαννιτσών. Ιδιαίτερη χαρά και δοξολογία προσέφερε η άφιξη του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ από τον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το οποίο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. όπου θα αναχωρήσει για την Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως.
Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου έγινε στα προπύλαια του Ιερού Ναού από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Πλίσκα, ο οποίος και προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού. Το Ιερό λείψανο προσκόμισε στον Ιερό Ναό ο προϊστάμενος του ρώσικου Ναού του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ π. Λέων Ευφραιμίδης. 
Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης μίλησε επίκαιρα για τον Άγιο Γεώργιο. 
Παρόντες στην Ιερά Πανήγυρη ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης  Στάμκος, οι βουλευτές του νομού μας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού, πρώην βουλευτές και πλήθος κόσμου που κατέκλισαν το διήμερο τον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more