Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Πρόληψη και προστασία από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα στην Π.Ε. Πέλλας


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Οι δημόσιες υπηρεσίες στο πλευρό των πολιτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενόψει υψηλών θερμοκρασιών”


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε σήμερα από τα αρμόδια στελέχη της Π.Ε. Πέλλας και έδωσε ειδικές οδηγίες για την υφιστάμενη κατάσταση και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Καθώς ήδη παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες και αναμένεται περεταίρω άνοδος της θερμοκρασίας (καύσωνας), η κα Αηδονά ζήτησε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, ενώ όλες οι υπηρεσίες να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και, ιδίως, ευπαθών κοινωνικών ομάδων που μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς η υγεία τους.

«Έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να γνωρίζουμε με αρκετή ακρίβεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις προσεχείς ημέρες, οπότε είναι σκόπιμο να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας. Οι πολίτες χρειάζεται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την προστασία της υγείας τους, ιδίως αυτοί που έχουν παθολογικό ιστορικό, ενώ η πολιτεία χρειάζεται να λαμβάνει ειδική μέριμνα για την προστασία των πολιτών και, ιδιαίτερα, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με την ευκαιρία, ζητώ την ευαισθητοποίηση και προσοχή όλων των πολιτών στην προστασία του δασικού μας πλούτου από πυρκαγιές. Το φυσικό περιβάλλον της Πέλλας είναι το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως λέγεται, έχουμε δανειστεί τους φυσικούς πόρους και τα οικοσυστήματα από τις επόμενες γενιές και οφείλουμε να τα διατηρήσουμε και να τα «επιστρέψουμε», στα παιδιά των παιδιών μας, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» ανέφερε σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα Αθανασιάδου - Αηδονά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more