Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Γ. Κετικίδης: Συνταξιούχοι και Εργαζόμενοι Θύματα της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ.Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Κετικίδης

Χάθηκαν, σημαντικοί πόροι για την καταβολή των εκκρεμών κύριων συντάξεων.


Σφοδρή ανακοίνωση εναντίον της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΟΔΕ Πέλλας Γιαννης Κεκτικιδης. Ο κος Κετικίδης μάλιστα τόνισε ότι χάθηκαν σημαντικοί πόροι για την καταβολή των εκκρεμών κύριων συντάξεων, ενός θέματος που αφορά και το νομό Πέλλας καθώς εκατοντάδες είναι οι συντάξεις σε ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ που είναι μπλοκαρισμένες. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση :

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ έδειξε τεράστια αδράνεια και ανικανότητα.
Τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό να αποδοθούν στους 139.000 δικαιούχους κύριας σύνταξης.
Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι πόροι αυτοί να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που τους δικαιούνται και τους έχουν ανάγκη.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φάνηκε πάλι κατώτερη των περιστάσεων, καθώς η υπουργική απόφαση (Αριθμ. 2/49435/ΔΠΓΚ/2017 ) επιφέρει πλήρη ανατροπή.
Η αδράνεια, η ανοργανωσιά και η ανικανότητα - όλους αυτούς τους μήνες - είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις και να μην απορροφηθούν οι νομοθετικά προβλεπόμενοι πόροι για την καταβολή τους.
Εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει νωρίτερα και η Κυβέρνηση είχε δουλέψει με περισσότερο ζήλο, σήμερα οι νομοθετημένοι πόροι θα είχαν απορροφηθεί στο ακέραιο και θα είχαν αποδοθεί ήδη οι κύριες συντάξεις στους 139.000 δικαιούχους.
Επιπλέον, η αδράνεια αυτή επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς έχουν πλέον την υποχρέωση να συμβάλουν με ίδιους πόρους στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (κύριων συντάξεων και εφάπαξ) και μάλιστα με την υψηλή αναλογία 50%. Και αυτό, ως ποινή για την μη εξόφληση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ στο χρόνο που δεσμεύτηκε (31.10.2017) με απόφασή της η ίδια η Κυβέρνηση.
Η «κόκκινη γραμμή» που είχε δεσμευτεί και είχε θέσει ως όριο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για την εξόφληση των συντάξεων μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2017 χάθηκε, καθώς μετατέθηκε για το μέλλον.
Ένα μέλλον αβέβαιο με κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ.

Για την ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ,
Ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας,
Ιωάννης Κετικίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more