Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Το πανεπιστήμιο της Έδεσσας έφυγε, οι ευθύνες όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί…


Αποτέλεσμα εικόνας για πανεπιστημιακό τμήμα Έδεσσας

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 4 χρόνια (Ήταν Ιούλιος του 2013) όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κος Αρβανιτόπουλος είχε αποφασίσει να βάλει λουκέτο στο τμήμα μάρκετινγκ και λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Την τελευταία περίοδο φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο 400 σπουδαστές εκ των οποίων οι πιο πολλοί έμεναν στην Έδεσσα.  Πρόκειται πράγματι για μια μελανή σελίδα για τον τόπο. Φαίνεται ότι υπήρξε πολύ παρασκήνιο κοροϊδία και κομπλεξισμος σε εκείνη τη σκοτεινή περίοδο. Το σημαντικό ταξίδι στην Αθήνα που ήταν φουλ ανοργάνωτο. Πολλά και περίεργα. Θλίψη και ντροπή προκαλούν οι αναμνήσεις εκείνης της περιόδου. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκαν ο δημοσιογράφος Σίμος Σλατίνης και ο συνδικαλιστής και υπάλληλος της περιφερειακής ενότητας Πέλλας Αντώνης Τζάκος μέσω facebook. Διαβάστε τι έγραψαν:


Οι ενοχές υπάρχουν ακόμη για το «κλέψιμο» του Πανεπιστημιακού τμήματος

Γράφει ο Σίμος Ζλατίνης


Προφανώς οι ένοχες υπάρχουν ακόμα, σε οτι αφορά το "κλεψιμο" του Πανεπιστημιακού τμήματος από την Έδεσσα, που βρίσκεται τώρα στην Θεσσαλονίκη.
Οι ευθύνες βαρύνουν κάθε πολιτικό πρόσωπο εκείνης της εποχής (2013) που άφησε, με" κατεβασμένα τα χέρια" ,να φύγει το τμήμα από την πρωτεύουσα του νομού Πέλλας .
Πρόσωπα εκείνης της εποχής, που ακόμα και τώρα βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο, θέλοντας να κερδίσουν κάτι απο την χαμένη τους αίγλη ,προσπαθούν απεγνωσμένα και μάταια, να κρατηθούν πολιτικά ζωντανά και να κερδίσουν λίγο χρόνο ίσως πριν από τον "πολιτικό τους θάνατο ". (Κανείς άλλωστε δεβ είναι αιώνιος στην πολιτική. )
Για παράδειγμα η βουλευτική πρόταση της Θ.Τζακρη, για την δημιουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Έδεσσα, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει την απώλεια του τμήματος.
Αντίθετα στρέφεται στην κατεύθυνση των ...ψίχουλων εξυπηρετώντας ιδέες παλαιότερων και μόνο εποχών.
Όσο για τον Δήμαρχο της Έδεσσας Δ. Γιάννου, που την αξιολογεί ως σοβαρή καλό είναι να δηλώσει δημόσια τι ακριβώς θεωρεί " σοβαρό" σε αυτή την περίπτωση, για να γνωρίζουν και οι εδεσσαίοι
ποιό είναι το ....κέρδος.
Έτσι δυστυχώς, ούτε η Έδεσσα αλλά ούτε και ο νομός Πέλλας μπορούν να ξαναμπουν σοβαρά στον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.
Και επειδή κανείς δεν έχει διαψεύσει μέχρι τώρα τις προσπάθειες που γίνονται για την δημιουργία ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Έδεσσα, μπορεί να μας πει κανείς γιατί δυο βουλευτές κοντράρονται με δυο διαφορετικές προτάσεις και πώς αυτό το αντιμετωπίζει ο Δήμος Έδεσσας.
Αντί λοιπόν κάποιοι να μείνουν στις ευθύνες τους, γιατί σίγουρα κατι δεν πάει καλά στην πόλη, γιατί το Πανεπιστήμιο έφυγε και πάει να" αντικατασταθεί" με....ιδέες πολιτικού εξοστρακισμού, συνεχίζουν να θεωρούν τον απλό πολίτη ως κάτι καθημερινά διαχωρίσιμο.
Αν θέλουν πάλι να το κάνουν " με γεια τους με χαρά τούς. " Αρκεί βέβαια να πείσουν και τους άλλους.
Ακόμα και τους ίδιους τους εαυτούς τους( αν χρειαστεί ).
Το βέβαιο είναι οτι σύντομα κάτι πρέπει να αλλάξει στον τόπο μας 
και ειδικά με αυτούς που θεωρούν την πολιτική ώς μέσο.... " επιβίωσης! !!"
Υ.Γ.Για όσους δεν ξέρουν τι εστί
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καλό είναι να το μάθουν .. ...
Πάντα με φιλική διάθεση και ξεκάθαρη κριτική ματιά..
Αναφορικά με εκείνη την περίοδο (2013) είναι πραγματικά αλήστου μνήμης.
Όσοι το άφησαν να συμβεί πραγματικά θα έπρεπε να προβληματιστούν για το ποιά θέση θα έπρεπε να έχουν σήμερα μέσα στην κοινωνία μας.
Μιλώ για όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Αφού πρώτα το απαξίωσαν κοινωνικά και οικονομικά, όταν ήρθε η ώρα το παρέδωσαν μετά βαΐων και κλάδων στις Αθηναϊκές ορέξεις και κατόπιν στις θεσσαλονικιωτικες.....
Το περίεργο είναι ότι κάποιοι από αυτούς το " ξέχασαν" γρήγορα και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν στην πολιτική κολυμβήθρα, ώς οι" Σωτήρες" της πόλης.
Αν χρειαζόμαστε τέτοιους καλά να πάθουμε.
Αν όμως όχι, τότε καλό θα είναι να τους λέμε στα ίσια ότι δεν μας κάνουν, όσο βαρύ και αν είναι το τίμημα.
Θέλω να πιστεύω ότι η καταγραφή ενός γεγονότος και η Ρεαλιστική του κριτική δεν είναι η μοναδική αφορμή για χαρακτηρισμούς.
Απλά οι διαπιστώσεις δείχνουν ακόμα και τώρα την "ανωριμότητα" που γενικά χαρακτηρίζει το εκλογικό σώμα στις αποφάσεις του.
Ο " 
κυρίαρχος λαός " εκτός από ψηφοφόρος της ...σειράς πρέπει να αποκτήσει και το πολιτικό αισθητήριο που δεν διαθέτει.
Δεν είναι δυνατόν στο2017 η πολιτική να κινείται ακόμα στις συνθήκες ενός παλαιοκομματικου συστήματος.
Αυτό υο πληρώνουν πρώτοι όσοι το στηρίζουν και το στηρίζουν.
Αν λοιπόν κάτι πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αλλάξει από εμάς.
Οι προτάσεις για λαϊκή κατανάλωση και αυτοσυντήρηση πρέπει να τελειώνουν.

Για το Πανεπιστημιακό τμήμα ευθύνη φέρνουν οι Κυβερνόντες της Δημοτικής Αρχής
Γράφει ο Αντώνης Τζάκος


Προσωπικά δεν διαφωνώ με την κίνηση της κας Τζάκρη για το ΕΑΠ. Άλλωστε δεν έχει καμία αντιστοιχία με το Πανεπιστήμιο που χάθηκε. Έγιναν πολλά λάθη που καταδεικνύουν την ανικανότητα των "κυβερνώντων" τον Δήμο Έδεσσας~ Βεγοριτιδας. Άνθρωποι χωρίς γνώσεις απο Διοίκηση χωρίς καμία γνωριμία και δυνατότητες πιέσεων στην Κεντρική εξουσία, γυρολογοι των καφενείων και εκπρόσωποι του παλιού και του γηρασμενου πολιτικού συστήματος. Από αυτούς πολύ απλά δεν περιμένεις ΤΙΠΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more