Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στόχος του Εδεσσαϊκού είναι η σταθεροποίηση στην Γ ΕθνικήΑποκαλυπτική συνέντευξη του Πέτρου Πασσαλή
 
Ο Πέτρος Πασσαλής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Στέφανο Μίντζα, μας μιλάει για τον Εδεσσαϊκό αλλά και τον ΑΡΗ. Ο σημερινός πρόεδρος του Εδεσσαϊκού  είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να αναγεννήσει τον Εδεσσαϊκό και να δώσει όραμα στους φιλάθλους του Νομού Πέλλας.  Άλλωστε ο Πέτρος Πασσαλής είχε σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί ποδοσφαιριστές καθώς αγωνίστηκε για 6 συνεχόμενα  χρόνια στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε 5 διαδοχικά πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και έφτασε στην προημιτελική φάση του Champions league.  Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Άρης, όπου διετέλεσε και αρχηγός της ιστορικής ομάδος. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε για 6 χρόνια,  πήρε μέρος στο χαμένο τελικό κυπέλλου του 2005 και συνέβαλε τα μέγιστα για την επιστροφή της ομάδας στην Α Εθνική. 
  

-          Πέτρο ήσουν ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε κορυφαίο επίπεδο και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τα διοικητικά του Εδεσσαϊκού και όχι να ακολουθήσεις προπονητική καριέρα από τη στιγμή που έχεις και δίπλωμα UEFA;
Πράγματι Στέφανε όταν ανέλαβα υπεύθυνος των ακαδημιών του ΆΡΗ παρακολούθησα μαθήματα προπονητικής και απέκτησα το δίπλωμα UEFA A’, το οποίο ήταν απαραίτητο για την αδειοδότηση της ομάδος,  καθώς ο υπεύθυνος ακαδημιών έπρεπε να έχει δίπλωμα προπονητή. Όμως αν κάποιος αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας προπονητής οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι θα είναι μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι, από τον Έβρο έως την Ιεράπετρα. Αυτό για εμένα δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο αφού έχω οικογένεια και 3 παιδία, τα οποία δεν θέλω να αποχωριστώ. Βέβαια αγαπάω το ποδόσφαιρο και έτσι ασχολήθηκα ενεργά με τον Εδεσσαϊκό.
-          Πράγματι η ενασχόληση σου με τον Εδεσσαϊκό ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ομάδα αφού την οδήγησες στη Γ Εθνική.
Θέλω να τονίσω πως η προσπάθεια μου δεν είναι ατομική αλλά γίνεται στην Έδεσσα μια συλλογική προσπάθεια. Πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής βοηθάνε έμπρακτα την ομάδα. Μόνος του ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, για να πετύχεις χρειάζεται συλλογικό πνεύμα και ομαδική προσπάθεια. Εγώ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω δίπλα μου ανθρώπους με ιδέες και αξίες. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τον Εδεσσαϊκό εκεί που του αξίζει.
-             Ποιοι είναι οι στόχοι του Εδεσσαϊκού για την επόμενη χρονιά;
Ο στόχος της ομάδας για τη νέα χρονιά θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση της ομάδος αρχικά στη Γ Εθνική και αργότερα θα κοιτάξουμε και ψηλότερα. Σκοπός μας είναι να στελεχώσουμε την  ομάδα με ανθρώπους ικανούς που θα είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Ήδη βέβαια έχουμε προβεί στην κατάλληλη επιλογή των συνεργατών μας που θα βρίσκονται δίπλα στο αγωνιστικό τμήμα. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομαλή οικονομική λειτουργία της ομάδας και η τήρηση των συμφωνιών μας με τους ποδοσφαιριστές, γιατί όπως γνωρίζουμε πολλές ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα όπου οι ποδοσφαιριστές θα αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια αλλά και θα τους παρέχονται όλα όσα τους χρειάζονται.
-          Ορισμένοι ίσως να ξαφνιαστήκαν με την επιλογή του προπονητή, με ποία κριτήρια έγινε η επιλογή, τι σε οδήγησε να επιλέξεις τον Ηλία Σαπάνη;
Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι η επιλογή του προπονητή ήταν απόφαση ολόκληρου του διοικητικού Συμβουλίου και δεν αποτελεί προσωπική επιλογή. Εμείς θέσαμε κάποια χαρακτηριστικά που θέλαμε να έχει ο νέος μας προπονητής, όπως είναι το δίπλωμα, η εμπειρία αλλά και να είναι νεαρός και φιλόδοξος. Ο Ηλίας Σαπάνης συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μάλιστα μετράει και επιτυχίες όπως η άνοδος της Δόξας Πενταλόφου. Κρίναμε λοιπόν ότι ο νέος μας προπονητής είναι ο κατάλληλος να οδηγήσει την ομάδα τη νέα χρονιά.

-          Ήδη η ομάδα απέκτησε κάποιους ποδοσφαιριστές, θα γίνουν και άλλες μετεγγραφές; Με ποία κριτήρια επιλέγετε τους παίχτες;
Η ομάδα απέκτησε ήδη όπως είπες τρείς παίχτες από το νομό Πέλλας γιατί θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές από την περιοχή μας.  Παράλληλα έχουμε συμφωνήσει και με τον νεαρό τερματοφύλακα Φίλλιπο Ζαχαριάδη του ΑΡΗ. Ασφαλώς και θα υπάρξει ενίσχυση σε όλες τις θέσεις, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, σε συνεργασία με τα τον προπονητή μας, ο οποίος κάνει και τις εισηγήσεις του. Ο προπονητής μας είναι αυτός που οριοθετεί τα χαρακτηριστικά του έμψυχου δυναμικού.
      -Θέμα επενδυτή υπάρχει για τον Εδεσσαϊκό;
Όποιος επενδυτής επιθυμεί να ασχοληθεί με τον Εδεσσαϊκό είναι καλοδεχούμενος, όπως είπαμε και νωρίτερα μια προσπάθεια για να έχει θετικά αποτελέσματα πρέπει να είναι συλλογική. Οι εποχές είναι δύσκολες και ο καθένας που δαπανά χρήματα για το ποδόσφαιρο είναι άξιος συγχαρητηρίων. Εμείς από την πλευρά μας μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία και θα κοστίζουν 60 και 120 ευρώ.  Είναι αυτονόητο πως θέλουμε τον κόσμο από την ευρύτερη περιοχή να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας και να είναι σίγουροι πως θα τους δικαιώσουμε.
-          Με τον Αλμωπό θα είστε φέτος  και αντίπαλοι στο πρωτάθλημα;
Με τον Αλμωπό θα είμαστε αντίπαλοι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες τις περιοχής και όπως σου είπα πιο πριν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο διοικητικά είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
-          Η δημοτική αρχή της Έδεσσας ανακοίνωση πρόσφατα κάποιες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο,  θεωρείς πως ενδέχεται να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα
Εμείς ως διοίκηση του Εδεσσαϊκού παρευρεθήκαμε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου και έχουμε τη δέσμευση πως αν μεταφερθεί το γήπεδο πρώτα θα έχει γίνει γήπεδο στο Πάσα Τσαιρ. Ως Εδεσσαϊκός θέλουμε τη δημοτική αρχή δίπλα μας και συνεργαζόμαστε μαζί της ώστε να επιλύουμε τα θέματα που προκύπτουν.-          Πέτρο έχεις διατελέσει χρόνια ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, πρόσφερες με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες σου στο σύλλογο και τίμησες τη φανέλα του θεού. Κάνε μας ένα σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.
Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα είναι δύσκολη. Η ομάδα προέρχεται από τρία δύσκολα χρόνια, δύο στη Γ και ένα στη Β. Αυτή η ζοφερή κατάσταση δημιουργεί απογοήτευση στον κόσμο. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα για τις περισσότερες ομάδες και ειδικά για αυτές που δεν θα λάβουν αδειοδότηση. Φέτος στον ΆΡΗ φαίνεται ότι υπάρχει ένας σωστός σχεδιασμός. Ο κύριος Μυροφορίδης είναι ικανός άνθρωπος αλλά και γνώστης του ποδοσφαίρου. Θεωρώ πως θα καταφέρει να πετύχει στον ΑΡΗ και να τον οδηγήσει εκεί που αξίζει. Εγώ εύχομαι καλή τύχη τόσο στον κύριο Μυροφορίδη όσο και στον κύριο Σπανό.
-          Είχες κατορθώσει να ανεβάσεις τον ΑΡΗ ως αρχηγός με προπονητή τον Νίκο Αναστόπουλο. Φέτος τι έφταιξε;
Μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση που ο Νίκος Αναστόπουλος φέτος απέτυχε στον ΑΡΗ.  Πίστευα ότι και φέτος μπορούσε να ανεβάσει την ομάδα αλλά δυστυχώς απέτυχε. Δεν είχε καλή χρονιά. Τη χρονιά που ήμουν εγώ με τον ΑΡΗ στη Β, αν και η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα ο Νίκος Αναστόπουλος κατάφερε να μας βοηθήσει. Μάλιστα δούλευε και πολύ στις προπονήσεις. Κάθε εβδομάδα αφιέρωνε 4 ώρες προπόνηση σε τακτική. Δεν μπορώ να ξέρω τι έφταιξε φέτος και είχε κακή χρονιά

-          Ο κύριος Κωστένογλου;
Ο κύριος Κωστένογλου είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και ικανός προπονητής. Βέβαια ανέλαβε τον Άρη σε δύσκολο σημείο, με μεγάλη διαφορά από τις θέσεις τις ανόδου και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατρέψει την κατάσταση.

-          Η φυγή του Ανδρέου Τάτου αφήνει κενή τη θέση του αρχηγού, εσύ ήσουν χρόνια αρχηγός του ΑΡΗ. Ποια γνωρίσματα θα πρέπει να έχει ο νέος αρχηγός του ΑΡΗ;
Θέλω να τονίσω πως ήταν τιμή μου που διετέλεσα αρχηγός του ΑΡΗ.  Η θέση του αρχηγού είναι τιμή και ευθύνη. Ο αρχηγός θα πρέπει να εμπνέει  τους συμπαίχτες του, να έχει ρόλο μέσα στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια, να προλαμβάνει τις δυσάρεστες καταστάσεις αλλά και να προστατεύει την ομάδα.  Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι τα χαρακτηριστικά του αρχηγού. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλά τμήματα, έχει πρωταθλήματα και τίτλους σε όλα τα αθλήματα, έχει ένδοξη  ιστορία, είναι  γνωστός στην Ευρώπη μέσα από τις συμμετοχές του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει κόσμο. Ο ΑΡΗΣ είναι από τις λίγες ομάδες που μπορούν να συγκεντρώσουν 20.000 κόσμο σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Καταλαβαίνεις λοιπόν τη δυναμική της ομάδας αλλά και το πόσο τιμητική είναι η θέση του αρχηγού.-          Και μια τελευταία ερώτηση, ο Μπάμπης Παυλίδης του ΑΡΗ είναι από το νομό μας,  πως τον κρίνεις ως ποδοσφαιριστή;

Προσωπικά δεν έτυχε να γνωρίσω το παιδί, γνωρίζω ωστόσο τον πατέρα του, όμως μου αρέσει ποδοσφαιρικά. Έχει καλά χαρακτηριστικά όπως είναι η καλή κάθετη πάσα αλλά και άλλες ικανότητες. Θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει τον ΑΡΗ, μακάρι να είναι καλά το παιδί και να βελτιώνεται συνεχώς. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more