Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου μ΄εκπροσώπους του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου(TAP).
 Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΠ ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΛΛΑ

Στη διεκδίκηση και στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσοτέρων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών ωφελειών από τη διέλευση, την κατασκευή και τη λειτουργία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), του οποίου τμήμα διέρχεται μέσα από τα διοικητικά όρια του Δήμου Σκύδρας, στοχεύει κατά προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή Σκύδρας.  
Για τους λόγους αυτούς  η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προσκάλεσε και υποδέχθηκε στο γραφείο της, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, τους εκπροσώπους: της TAP AG, Απόστολο Λεμονίδη και της κατασκευάστριας εταιρείας BonattiJ&B – ΑΒΑΞ,  Κλεόβουλο Θεοτόκη, Γιάννη Κούμενο και Σταμάτη Λαμπαδάρη.
Σε συνέχεια, λοιπόν, της συζήτησης και της  αλληλοενημέρωσης και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Δήμαρχος έθεσε και ζήτησε να προσφερθούν δωρεάν στο Δήμο ή να χρηματοδοτηθούν αναλόγως τα εξής:
Ένα απορριμματοφόρο, ένα ασθενοφόρο, η κατασκευή είκοσι παιδικών χαρών, παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα (έργα υποδομής), υποστήριξη κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η Δήμαρχος επισήμανε ότι η περιφέρεια της Σκύδρας διαθέτει ικανό κι έμπειρο εργατοτεχνικό, επιστημονικό δυναμικό, επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, επίσης, ιδιοκτήτες και χειριστές διαφόρων μηχανημάτων και μεταφορικών μέσων  που μπορούν να απασχοληθούν και να εμπλακούν σ΄όλο το κατασκευαστικό τομέα του αγωγού, όπως και περαιτέρω για τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη φύλαξή του.
Και τ΄οποίο δυναμικό, τόνισε, ζήτησε και προέτρεψε να επιλέξουν κατά προτεραιότητα από την περιοχή μας οι ως άνω εταιρείες, στο πλαίσιο του αμοιβαίου συμφέροντος.
Ακόμη, έθεσε εμφατικά τα πλεονεκτήματα της Σκύδρας σε  υπηρεσίες, καταστήματα και προϊόντα διατροφής, εστίασης, τροφοδοσίας, αναψυχής, διαμονής κ.α. που μπορούν άνετα και οικονομικά να εξυπηρετήσουν και να διευκολύνουν τους εργαζόμενους και προσωρινά παραμένοντες στα εργοτάξια του έργου και ζήτησε τη στήριξη και τη συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματίες.
Επιπλέον, για τμήματα κατά μήκος του έργου που αποψιλώνονται και θα φυτευτούν εκ νέου, η Δήμαρχος ζήτησε να παραχωρήσει ο TAP την προμήθεια των νέων φυτών, προμήθεια που επιβάλλεται να πραγματοποιείται από τους τοπικούς φυτωριούχους που έχουν και τις γνώσεις και την εμπειρία των εδαφολογικών συνθηκών, του μικροκλίματος της περιοχής και ως εκ τούτου της ευδοκίμησης και της ανάπτυξης των καλλιεργειών.
Επανέφερε, επίσης, το αίτημα του εφοδιασμού του Δήμου Σκύδρας, με την πρώτη ευκαιρία, με φυσικό αέριο για οικιακή κι επαγγελματική χρήση.
Επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρχει συνεχής επαφή και συνεννόηση προκειμένου να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα και η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων του Δήμου.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα είναι διαρκής η προσπάθεια για την προώθηση και την ικανοποίηση επιπλέον  αιτημάτων με σκοπό, στη βάση της αγαστής και μακρόπνοης συνεργασίας με τις προαναφερόμενες εταιρείες, την τόνωση και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κι της απασχόλησης προς όφελος όλων των συμπολιτών και των συνανθρώπων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more