Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ Ο ΠΕΖΌΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

Διαπιστώθηκε απαρτία από τον πρόεδρο κ. Συμεών Σωτηριάδη  και ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας.
ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ  ΑΠΌ ΤΟ ΔΉΜΑΡΧΟ  κ. ΔΗΜΉΤΡΙΟ ΜΠΊΝΟ ː
Αρχικά αναφέρθηκε στο βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι και αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, που ζητάει  την κατάθεση των αποθεματικών των Δήμων στην τράπεζα της Ελλάδος προς επένδυση. Η  Κ.Ε.Δ.Ε αποφάσισε να μην εφαρμοστεί και ζητά συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Ακόμα,  αναφέρθηκε ο κ. Μπίνος, στις προφορικές αναθέσεις που έχουν συντελεστεί. Η οικονομική υπηρεσία έχει όλο το φάκελο και όπου υπάρχουν ζητήματα που ζημιώνουν τους πολίτες δε θα υπάρξει καμία συγκάλυψη. Ενημέρωσε  πως θα υπάρξει συνάντηση με τους αρχηγούς των συνδυασμών για το ζήτημα.
Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα, όπου με 406.000 ευρώ θα γίνουν παρεμβάσεις, τα χρήματα είναι λιγοστά, διευκρίνισε ο κ. Μπίνος, σε σχέση με το παρελθόν και γι αυτό η συνεργασία με την περιφέρεια και  βουλευτές είναι απαραίτητη για την εξεύρεση πόρων. Τα έργα αυτά βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αφορούν  κυρίως οδικό δίκτυο, όμβρια, γεωτρήσεις, κά.
 Επίσης, θα διατεθούν χρήματα για μηχανισμό, περίπου 20.000 ευρώ, ώστε να κλείνει ο πεζόδρομος  πιο συχνά  για να τον  απολαμβάνουν  οι πολίτες χωρίς τα αυτοκίνητα.
Αναφέρθηκε στις εργασίες που έγιναν και γίνονται σε πολλά σχολεία του δήμου εν όψει της νέας χρονιάς, ακόμα και, στο πολύ σημαντικό θέμα της αγροτικής οδοποιίας,  που η παρέμβαση αφορά 35 χλμ.  Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τόσα πολλά χιλιόμετρα και  ενδιαφέρει αφού θα αλλάξει η καθημερινότητα του δημότη και η εικόνα του Δήμου.
Ενημέρωσε για τα  διάφορα συνέδρια, όπως των δασολόγων στις 8-9-10   με την τελευταία ημέρα να πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο ΄΄τέσσερεις  εποχές΄΄ της Λουτρόπολης. Αναφέρθηκε  στη συνεδρίαση στις 3-4-5 Οκτωβρίου στο Λουτράκι Κορίνθου  για θέματα σχετικά με τις ιαματικές πηγές.
Σπουδαίο θέμα χαρακτήρισε ο κ. Μπίνος  την ακαταλληλότητα του νηπιαγωγείου των Προμάχων που όσα χρήματα και να διατεθούν  θα συνεχίσει να είναι προβληματικό. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους γονείς τέθηκαν όλα τα ζητήματα. Καλύτερη λύση είναι η ανοικοδόμηση νέου κτιρίου, αφού αυτό που έχει κτιστεί για  το σκοπό αυτό, μετά  τον έλεγχο, κρίθηκε ακατάλληλο για μικρά παιδιά (ύπαρξη δεύτερου ορόφου, δίπλα στο βενζινάδικο ).
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΠΑΣΟΗ ː
Χαρακτήρισε τη σημερινή δημοτική αρχή χωρίς όραμα, σχέδιο αλλά και στον αυτόματο πιλότο. Σύμφωνα με τον κ. Πασόη,  η δημαρχία καθημερινότητας έχει αποτύχει παταγωδώς και είναι σοβαρό το πρόβλημα με τα σκουπίδια και το μαύρισμα των δρόμων από τα παλιά λάστιχα των απορριμματοφόρων.
Ενδιαφέρθηκε να μάθει για την πορεία  των εργασιών μετά την επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α  και τι γίνεται με το βιολογικό.  Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει κάνει ούτε μία μελέτη και χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα αόριστο και γενικό.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ː
Μίλησε για ελλείψεις στα σχολεία σε διδακτικό προσωπικό.  Επανέλαβε τα προβλήματα του νηπιαγωγείου των Προμάχων, καθώς σε πληθυσμό οι Πρόμαχοι έχουν αυξητική τάση σε πείσμα των καιρών και, ζήτησε να κτιστεί νέο νηπιαγωγείο αφού υπάρχει δημοτικό οικόπεδο. Πρότεινε να κατασκευαστούν μελέτες για να  κτισθούν στην Αριδαία γυμνάσιο και λύκειο πριν κλείσει το ΕΣΠΑ. Συνεχάρη την ιερά Μητρόπολη Πέλλης για την ενισχυτική διδασκαλία που πρόσφερε στα άπορα παιδιά, των οποίων τα αποτελέσματα στις πανελλήνιες είναι αξιοθαύμαστα.
Ζήτησε  τον καθαρισμό φρεατίων εν όψει του χειμώνα και, ενημέρωση για την πορεία των δύο μεγάλων έργων (αποχετευτικό και  βιολογικό).  Ρώτησε, ποιες μελέτες για μεγάλα έργα έχει  η σημερινή δημοτική αρχή και εάν δεν υπάρχουν, πρότεινε,  να κάνει μελέτες αφού τρέχουν χρηματοδοτικά προγράμματα.
Ο κ. Χουρσόγλου κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι δε συμμετέχει στις προσπάθειες του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, για να πάρει την απάντηση του κ. Μπίνου ότι η περιφέρεια πολλάκις στάθηκε δίπλα σε δυνατές προσπάθειες του  δήμου, όπως, υδροδότηση Αριδαίας- Σωσάνδρα, φράγματα, αγροτική οδοποιία, διαγράμμιση σε χωριά, κά.
 Ζήτησε επίσης, ο κ. Χουρσόγλου, περισσότερα χρήματα για το Τ.Δ Εξαπλατάνου που εκπροσωπεί  και, να μπει στον προϋπολογισμό δαπάνη για την επισκευή  της κεντρικής θέρμανσης του κέντρου υγείας Αριδαίας.     
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΜΠΆΤΣΗ ː
Χαρακτήρισε ακατάλληλο το νηπιαγωγείο των Προμάχων, ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά  και υποσχέθηκε άμεσα καινούριο κτίριο. Σχετικά με το σπίτι του παιδιού που παραχωρήθηκε στον πολιτιστικό σύλλογο  του χωριού πρότεινε να γίνει μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Τέλος, ρώτησε με ποιον τρόπο έγινε η κατανομή των κάδων στις διάφορες περιοχές του Δήμου, αισθανόμενος προφανώς αδικημένος  σε σχέση με το Τ.Δ.  που εκπροσωπεί.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΒΕΣΚΟΥ ː
Εξέφρασε την αγωνία του σχετικά με  το νηπιαγωγείου των Προμάχων, το οποίο χαρακτήρισε ακατάλληλο παρ όλες τις συντηρήσεις και επισκευές. Ζήτησε  νέο κτήριο, όσο πιο σύντομα γίνεται, αφού υπάρχει κοινοτικό οικόπεδο.
 Επίσης,  ρώτησε για την πορεία  συγκεκριμένης μελέτης που αφορά το φράγμα Λυκοστόμου, Σωσάνδρας, Προμάχων.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ː
Απαραίτητη  χαρακτήρισε τη διαγράμμιση  των δρόμων και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να το ζητήσει με έγγραφό της από την περιφέρεια αφού πλησιάζει και ο χειμώνας. Ρώτησε  εάν η  σημερινή δημοτική αρχή έχει κάνει προφορικές αναθέσεις. Ζήτησε τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν για το τεχνικό πρόγραμμα  να πάνε σε έργα με προοπτική ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Ασβεστόπουλο η δημοτική αρχή πρέπει να δώσει ιδιαίτερη  βαρύτητα  στα  αρδευτικά δίκτυα και  την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων . Πρότεινε, τα χρήματα της Σ.Α.Τ.Α. να μοιραστούν (406.000ευρώ) ισόποσα σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου, με προοπτική έργων που θα εγκρίνει η δημοτική αρχή, χωρίς προχειρότητες.
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΒΡΑΜΙΚΑ ː
Βεβαίωσε πως  ο δήμος ξοδεύει χρήματα και πραγματοποιεί εργασίες  που  θα έπρεπε να  κάνει η περιφέρεια.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗ ː
Ξεκίνησε την παρέμβασή του με την ανακοίνωση της  ίδρυσης νέων γραφείων  από τη δημοτική αρχή. Τα νέα γραφεία θα είναι κοινωνική υπηρεσία με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για τη στήριξη  των δημοτών (στο δρόμο προς το Τσάκο).
Απάντησε πως τα μεγάλα έργα προχωρούν και μικρότερα έχουν χρηματοδοτηθεί, όπως, ο εξωραϊσμός εισόδων της  Αριδαίας.  Η διαγράμμιση και ο ηλεκτροφωτισμός, σύμφωνα με την κ. Αηδονά, θα λυθούν σύντομα.
ΤΟ  ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ  1148 
Ο κ. Τσιμτσιρίδης  εισηγήθηκε και το 24ο θέμα από τα 36  Ημερήσιας Διάταξης, το οποίο αφορά την έκδοση απόφασης Διοικητικής Αποβολής για το 1148 τεμάχιο του αγροκτήματος Αριδαίας. Το συγκεκριμένο είναι τμήμα του κλειστού κολυμβητηρίου, ανήκει στο Δήμο και έχει καταληφθεί από Αθίγγανους με  πρόχειρες κατασκευές. Ο Δημοτική αρχή δηλώνει πως θα προβεί σε διοικητική αποβολή και θα φτάσει μέχρι  και τα διοικητικά πρόστιμα, όπως ισχύει ο νόμος για όλους τους Έλληνες πολίτες.      




 
      
      

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more