Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ηγέτης με καθαρή διαφορά της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά- 60% στην Πέλλα






Ηγέτης του νέου φορέα της κεντροαριστέρας φαίνεται πως έγινε η Φώφη Γεννηματά μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.  Μάλιστα στην Πέλλα πήρε 60% έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη. Στα 4 από τα 5 εκλογικά τμήματα η Φώφη Γεννηματά βγήκε πρώτη (Αριδαία, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα) έναντι 1 της Κρύας Βρύσης που επικράτησε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Πλέον τώρα μένει να δούμε τα επόμενα βήματα που είναι πολύ δύσκολα για την συγκρότηση του χώρου. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στον δεύτερο γύρο στην Πέλλα ψήφισαν το 75% που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι πειθάρχησαν και επέλεξαν να δηλώσουν παρόν στη επόμενη μέρα. Τώρα μένει να δούμε πως θα λειτουργήσουν οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι καθώς και πότε θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Από εκεί και πέρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τα τοπικά στελέχη τα οποία θα συγκροτήσουν τον  φορέα τοπικά  καθώς και ποιοι θα επιθυμούν να μπουν στα ψηφοδέλτια. Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών έκανε και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Προκοπίδης η οποία παρατίθεται παρακάτω:




ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
-Μετά από τα  αποτελέσματα του Β΄ γύρου

   Καθαρή εντολή  στην Φώφη Γεννηματά, για να συνεχίσει την προσπάθειά της σε μια κοινή πορεία όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς,  ήταν το αποτέλεσμα του Β΄γύρου της εκλογικής διαδικασίας για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα.
  Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεύτερος νικητής της εκλογικής διαδικασίας αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι, αποτελούν εγγυητές της πολυπόθητης ενότητας του χώρου.
    Η μαζική συμμετοχή και στον β΄ γύρο, δείχνει την στήριξη του κόσμου σ΄αυτό το νέο που επιχειρείται.
   Άμεσα , θα πρέπει να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες  για την πολιτική ολοκλήρωση του νέου εγχειρήματος.
   Συνέδριο ανοικτό στη κοινωνία,  από το οποίο  θα προκύψει η ακριβής φυσιογνωμία του νέου πολιτικού φορέα και η νέα του οργανωτική δομή.
   Σ΄ αυτή την διαδικασία, θα πρέπει να αποκλειστούν καταστάσεις και παθογένειες του παρελθόντος, που καταδικάστηκαν στη συνείδηση του κόσμου και μας οδήγησαν σε μονοψήφια ποσοστά.
  Η προγραμματική σύγκλιση όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στη κοινή προσπάθεια, θα πρέπει να αποτυπωθεί πλήρως.

      Τέλος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σ΄ όλους αυτούς που ανέλαβαν τη δύσκολη οργανωτική προσπάθεια του εγχειρήματος καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές, που με αυταπάρνηση εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής, της πρωτόγνωρης για τα Ελληνικά πολιτικά δεδομένα, εκλογικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more