Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Δημιουργούνται Κτηματολογικά Γραφεία – Μένουν όλα στην Πέλλα ως υποκαταστήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για υποθηκοφυλάκεια
«Τίτλοι τέλους» από τον Ιανουάριο του 2018 για όλα τα έμμισθα και τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Σύσταση Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου. Στην Πέλλα μένουν στην Αριδαία, την Έδεσσα, στην Σκύδρα και τα Γιαννιτσά ως υποκαταστήματα όμως.
Με το νέο νομοσχέδιο ιδρύεται νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, που σήμερα υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και το Κτηματολόγιο, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο και έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας.
Με το νομοσχέδιο που προσδιορίζεται ως ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ των υποθηκοφυλακείων προβλέπονται τα ακόλουθα:
1. Η ΕΚΧΑ ΑΕ μετατρέπεται σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), με την επωνυμία «Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου».
2. Ο νέος φορέας θα διαθέτει 1.300 θέσεις προσωπικού, ώστε να απορροφηθούν οι 238 άμισθοι και οι 257 δικαστικοί υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων, καθώς και οι 368 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου.
3. Επίσης προβλέπεται να ενισχυθεί με νομικούς και μηχανικούς, ώστε να καλυφθούν τα σημερινά κενά.
4. Δημιουργούνται 16 κτηματολογικά γραφεία με 184 υποκαταστήματα
5. Εντός 3 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου τα έμμισθα και τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία της Χώρας, καθώς και τα Κτηματολογικά Γραφεία Ρόδου και Κω – Λέρου καταργούνται.
6. Οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οργανικές θέσεις τακτικού προσωπικού των εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου και Κω – Λέρου και οι θέσεις των αμίσθων Υποθηκοφυλάκων της Χώρας, καταργούνται με τη δημοσίευση σχετικής απόφασης.
Κεντρική Μακεδονία-Πέλλα
Πιο συγκεκριμένα ο χάρτης των νέων κτηματολογικών γραφείων στην Κεντρική Μακεδονία διαμορφώνεται ως ακολούθως:
- Κτηματολογικό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας Α΄, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με 4 υποκαταστήματα:
-Υποκαταστήματα: Καλαμαριάς, Βασιλικών, Λαγκαδά και Κουφαλίων
-Αρμοδιότητες στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βασιλικών, Νεαπόλεως, Λαγκαδά, Σοχού και Κουφαλίων.
- Κτηματολογικό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας Β΄, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με 19 υποκαταστήματα:
- Υποκαταστήματα Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Κιλκίς, Έδεσσας, Σκύδρας, Αλμωπίας (Αριδαίας), Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Κατερίνης, Σερρών, Νιγρίτας, Ροδολίβους, Σιντικής (Σιδηροκάστρου), Φυλλίδος, Πολυγύρου, Κασσάνδρας, Ιερισσού και Συκέας (Συκιάς).

– Αρμοδιότητες στις περιοχές των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Κιλκίς, Γουμένισσας, Μουριών, Πολυκάστρου, Έδεσσας, Σκύδρας, Αλμωπίας (Αριδαίας), Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Κατερίνης, Κολινδρού, Σερρών, Νιγρίτας, Ροδολίβους, Σιντικής (Σιδηροκάστρου), Ηράκλειας, Ποροΐων, Φυλλίδος, Πολυγύρου, Αρναίας, Νέων Μουδανίων, Κασσάνδρας, Ιερισσού και Συκέας (Συκιάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more