Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Μηνιαία ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού στο ΚΑΠΗ ΈδεσσαςΤην Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, έγινε η μηνιαία ομιλία της Κοινωνικής  Λειτουργού, κα. Φιλούκατζη Σωτηρία, προς τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. με γενικό θέμα «Η δύναμη της αγάπης».
Αναφέρθηκαν επιγραμματικά, χαρακτηριστικά παραδείγματα στην πορεία του χρόνου: -εικόνες από τα παλιά -πράξεις που δένονται τόσο σοφά μεταξύ τους με μια ανώτερη ποιότητα στα συναισθήματα των στίχων που εξυμνούν την αιώνια αγάπη και την εξιδανικεύουν.
Επιλέχθηκε ο «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» που πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασσικό έργο.
Ακούστηκαν στίχοι από το χιλιοτραγουδισμένο ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου  10000 στίχων κι επιλέχθηκε ως αξιοθαύμαστο κομμάτι της επικής λογοτεχνίας που υμνεί αξίες και αθάνατες ψυχές..
Το μέλος του Κ.Α.Π.Η, κ. Τσουτσουδάκης Κων/νος, προσφέρθηκε να αφηγηθεί σημεία της πλοκής του έργου και με αξιοσέβαστο και περιεκτικό τρόπο, παρουσίασε «Του Κύκλου τα Γυρίσματα που Ανεβοκατεβαίνουν» λόγια με τα οποία ξεκινά ο Ερωτόκριτος.
Παράλληλα, προβλήθηκαν μουσικά βίντεο με τον περίφημο «Όρκο της Αρετούσας» και τα «Θλιβερά Μαντάτα».
Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η., συγκεκριμένα, ζήτησαν να ακουστούν κι άλλα τραγούδια για την αγάπη.
Η Κοινωνική Λειτουργός έκλεισε την ομιλία της με το συμπέρασμα πως η αγάπη βρίσκεται στην κάρδια όλων μας και σε μας μόνο υπάρχει η δύναμη να την ελευθερώσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more