Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Β. Δημητριάδης: Ακριβές οι υπηρεσίες καθαριότητας


Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλης Δημητριάδης Έδεσσα
ΓΡΆΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο δήμο Έδεσσας, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης ΄΄Φυσάει Κόντρα΄΄  Βασίλης Δημητριάδης, διαφώνησε  με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Δεν ψηφίσατε τον προϋπολογισμό, σας ακούσαμε ότι έχετε πρόβλημα με την αποκομιδή. Τι ακριβώς συμβαίνει;
ΒΑΣΊΛΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː « Έδωσα έμφαση στον κωδικό που αφορά την πληρωμή της αποκομιδής  καθαριότητας. Εμείς στο θέμα αυτό, όταν αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή να δοθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στους ιδιώτες, αντιδράσαμε. Είπαμε ότι απαξιώθηκε η καθαριότητα εσκεμμένα τόσα χρόνια,  ταυτίστηκε στα μάτια των πολιτών με την εικόνα μιας βρώμικης πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, για να μπορέσει στη συνέχεια πολύ πιο εύκολα  να περάσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής.
Αυτό που επεσήμανα από την πρώτη στιγμή και μου απάντησαν χωρίς στοιχεία, είναι ότι, το κόστος της αποκομιδής-- μιας που αποφασίστηκε αυτή η λύση—είναι τεράστιο για το δήμο. Ενώ άλλοι δήμοι προσπαθούν να αναδιοργανώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, παίρνουν καινούργια φορτηγά, προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό και μπορούνε, ο δικός μας ο δήμος συνεχίζει σε μια τακτική με μεγάλο κόστος για το δημότη.
Έχω καταθέσει ένα φάκελο στην εισαγγελία,  με τις  ενστάσεις  όλων των εταιρειών, τη γνωμοδότηση της υπηρεσίας για το εάν ο διαγωνισμός αυτός έγινε όπως έπρεπε και, τελικά αυτό που αποδείχθηκε από την όλη ιστορία ήταν ότι, η έκπτωση που κατάφερε να πάρει ο δήμος από το διαγωνισμό αυτό ήταν πολύ μικρή, μόνο 2%.
Στην ουσία ήταν ένας αυτός που συμμετείχε.

 Επέλεξα να το αναδείξω αυτό σήμερα, στην ψήφιση ή μη από εμάς,  στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more