Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ







ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια  στην Αριδαία. Από το πρωί οι πιστοί παρακολούθησαν την καθιερωμένη Θεία λειτουργία στο ιερό ναό των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου στο κέντρο της πόλης.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, έγινε  ο Αγιασμός των Υδάτων, μέσα στο ναό πρώτα, και στη συνέχεια με τη συνοδεία  της φιλαρμονικής,  ιερείς και πλήθος κόσμου με το  Σταυρό, την  εικόνα της βάπτισης του Κυρίου και τα Εξαπτέρυγα,  κατευθύνθηκαν προς τη γέφυρα του Αλμωπαίου ποταμού, έξω από την Αριδαία.

Πάνω στην αυτοσχέδια εξέδρα της γέφυρας, με κατάνυξη  εψάλησαν  τα καθιερωμένα  των Επιφανείων,  ενώ κάτω από αυτή βρίσκονταν σε  ετοιμότητα  οι πιστοί βουτηχτές για  να  «πιάσουν» το Σταυρό. Όταν πραγματοποιήθηκε η ρίψη και ένας απ όλους  τα κατάφερε, πραγματικά αισθάνθηκε μεγάλη τιμή  που το κράτησε στα χέρια του.
Φέτος  και ο ανοιξιάτικος καιρός  συνετέλεσε στην μεγάλη επιτυχία του εορτασμού της θρησκευτικής τελετής των Αγίων Φώτων.
Παρόντες στην εκδήλωση ː ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, ο βουλευτής Ν. Πέλλας  κ. Ιωάννης Σηφάκης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Συμεών Σωτηριάδης, ο πρόεδρος Αριδαίας κ. Μπούλης Ταρασίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Από την αντιπολίτευση του κ. Πασόη η δημοτική σύμβουλος   κ. Καλδερεμτζή Δέσποινα.
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ !!!

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more