Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης
       
Ο Βουλετής Γιάννης Σηφάκης σε συνάντηση με την Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας για την προώθηση του αιτήματος του Δήμου Αλμωπίας για την δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
Το αίτημα αφορά την παραχώρηση σε χρήση του ακινήτου που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην έκταση του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στην Αριδαία.
        Στο υφιστάμενο αυτό κτήριο, μετά την παραχώρησή του θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης- επισκευής ώστε το κτήριο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που απαιτούνται.
Περιληπτικά το έργο θα περιλαμβάνει:
1.  Αποξήλωση κουφωμάτων
2.  Αποξήλωση στεγάστρου από αμίαντο και αντικατάσταση με αυλακωτή
3.  Τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων
4.  Εσωτερικά- Εξωτερικά κουφώματα
5.  Χρωματισμοί
6.  Θερμοπρόσοψη
7.  Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση
8.  Λουτρά- Κουζίνα
9.  Σύστημα θέρμανσης- ψύξης
    Ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου , προμελετήθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας σε 45.910,34€
    Ο Βουλευτής προσπαθεί και για την άμεση χρηματοδότηση του έργου, αμέσως μετά την παραχώρηση του κτιρίου, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτηξης στο Δήμο Αλμωπίας.
Η δημιουργία στέγης διαβίωσης ΑΜΕΑ , αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για τα άτομα νε ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους και βασικό αίτημα της Κοινότητας ΑΜΕΑ στην περιοχή της Αλμωπίας (Ειδικό Σχολείο, Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αναπηρία, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ κ.λ.π.), που υποστηρίζεται από όλη την τοπική κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more