Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΓΟΗΤΕΥΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με μεγάλη συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας και ακροατών από όλη την Ελλάδα. Τη Δευτέρα αφικνούνται οι ξένες Σχολικές Χορωδίες, οι οποίες θα δώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη Διεθνή Συνάντηση.

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 10 Απριλίου 2018 στις 8:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL» η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του κορυφαίου Φεστιβαλικού Θεσμού του Νομού, του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Πλήθος κόσμου αξιοποιεί την ευκαιρία και παρακολουθεί από χθες στη μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα MOUZAKI PALACE HOTEL μαγευτικές μουσικές βραδιές που ικανοποιούν ακόμη και τις πιο δύσκολες μουσικές απαιτήσεις. Οι εκδηλώσεις του θεσμού στο Μουζάκι δίνουν, άλλωστε, το βήμα στους πολίτες να «θρέψουν» την ψυχή τους και να βιώσουν μοναδικά συναισθήματα μέσω της χορωδιακής μουσικής και της αγνής παιδικής φωνής.

Η διοργάνωση αποτελεί κάτι πρωτότυπο, μοναδικό και εξαιρετικά όμορφο. Με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά και πρωταγωνιστές τους μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας συντελείται μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδας.

Με απαράμιλλη χάρη και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους,  τα μουσικά σύνολα που συμμετέχουν στη διοργάνωση, ερμηνεύουν μουσικά έργα παλαιάς αλλά και σύγχρονης μουσικής. Ο καλύτερος, δε,  έπαινος  ωχριά μπροστά στην πανέμορφη και άρτια καταρτισμένη παρουσία των Σχολικών Χορωδιών που εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα. Με τις παιδικές φωνές και τις εξαιρετικές μελωδίες τους ταξιδεύουν όλους όσους δίνουν το παρόν στις εκδηλώσεις και τους κάνουν να σκέφτονται το μέλλον με αισιοδοξία καθώς ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους.

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορούν να γίνουν μουσικά «θαύματα», προτάσσοντας την καλλιτεχνική παιδεία κα τοποθετώντας τη στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με τις Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών πραγματώνεται ένα ακόμη πιο ουσιαστικό βήμα για τη σχέση πολιτισμού και σχολείου και επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία ξεπερνά το πλαίσιο της χορωδίας. Με χορωδιακά εργαστήρια που λειτουργούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι χορωδίες συνεργάζονται και δουλεύουν Κοινά Έργα Ελλήνων Συνθετών, που παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Στόχος της Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία τον Απρίλιο και Σερβία) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Ας επισημανθεί και η αναντικατάστατη παρουσία του μοναδικού Αλέξη Κωστάλα που γνωρίζει και στηρίζει το Φεστιβάλ εδώ και αρκετά χρόνια.  Με τις εξαιρετικές οπτικές του επιμορφωτικές παρεμβάσεις εκτός από το λόγο κρατά  πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών τελεί υπό την διεύθυνση του Νίκου
Ευθυμιάδη.

10η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/3/2018- ΩΡΑ 8:15 μ. μ. Αίθουσα Συναυλιών MOYZAKI PALACE HOTEL
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 1) Χορωδία  1ου Δημοτικού Σχολείου  Χίου υπό τη διεύθυνση της  Γεωργίας Τσαπράζη
2) Χορωδία  Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου υπό τη διεύθυνση της  Χριστίνας Ζάρκου
3)Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου  Κερατέας υπό τη διεύθυνση της Μάρας    Αναπολιτάνου
4) Χορωδία   Δημοτικού Σχολείου Ελληνογαλλικής Σχολής υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα
5) Χορωδία Ελληνογερμανικής Αγωγής υπό τη διεύθυνση της Χρύσας Αποστολάτου
6) Χορωδία  Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας  υπό τη διεύθυνση της Ηλιάδας Μπουμπάρη
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Το κοινό έργο της βραδιάς είναι η σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού «ΧΟΥΡΜΑΔΙΕΣ» σε ποίηση Ιουλίτας Ηλιοπούλου, που θα ερμηνευτεί στο τέλος της βραδιάς από όλες τις χορωδίες.

 Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ &
                              Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ-ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION,MOUZAKI PALACE ,KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ

ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more