Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» στην Πέλλα

Μαζί του η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Σκύδρας Νίκος Δημητριάδης.

Εκ μέρους του γραφείου του πρωθυπουργού στην συνάντηση συμμετείχε η Διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου και ο ειδικός σύμβουλος νομικός Γιάννης Αντωνιάδης.
Ο βουλευτής ανέλυσε το πρόβλημα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα για την επίλυση του. Το πρόβλημα ξεκινά από το 1993 και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο 1200 ως τώρα αγρότες με δεσμευμένα ΑΦΜ και καταλογισμούς περί τα 3.000.000,00 € αλληλεγγύως και στο όλον στον καθένα.
Και ο αριθμός των παθόντων θα αυξάνεται γιατί μεταφέρεται και στους κληρονόμους των αρχικά εμπλεκομένων.
Αναφέρθηκε στην μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στην Σκύδρα πριν μια βδομάδα με συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών.
Κατατέθηκε από τον βουλευτή φάκελος με τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης.
Γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο Οικονομικών για νομοθετική αντιμετώπιση του πολύ δύσκολου αυτού προβλήματος με δεδομένο ότι οι συναλλαγές της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ.
Ζητήθηκε και εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου απαντώντας είπε ότι θα μεταφέρει άμεσα στον πρωθυπουργό το αίτημα αναγνωρίζοντας ότι έχει εξελιχθεί σε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more