Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΕΣΠΑ 2014 – 2020: Αποσαφήνιση

Μετά τις πρόσφατες διθυραμβικές δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απορρόφηση που παρουσιάζει η Ελλάδα για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, η Εύα Καϊλή επιχειρεί να φέρει το θέμα στην πραγματική του διάσταση με επίκαιρη ερώτησή της. Η Ευρωβουλευτής, ζητά επίσημη ενημέρωση για τα εργαλεία εκείνα που τονώνουν την ελληνική οικονομία μέσω της αναβάθμισης του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, βοηθούν την προσέλκυση και ενθάρρυνση των επενδύσεων, τη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, αναζητά πλήρη και σαφή πληροφόρηση για τις απορροφήσεις. «Παρόλα τα θετικά σχόλια και τις σχετικές δηλώσεις των υπευθύνων για το ΕΣΠΑ, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της χώρας δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη, καθώς συνεχίζουν να μάχονται καθημερινά, ανυπεράσπιστοι, για την επιβίωση τους στον κυκεώνα των δυσμενών συνθηκών των προαπαιτούμενων και της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας»,  επισημαίνει.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Μετά τις πρόσφατες ενθαρυντικές δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απορρόφηση που παρουσιάζει η Ελλάδα για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και λαμβάνοντας υπόψη ότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αντανακλάται στο επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα, ερωτάται η Επιτροπή:
1. Από το σύνολο του προϋπολογισμού για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, πόσα χρήματα έχουν εκταμιευθεί σε απόλυτα νούμερα;
2. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος και των ΕΔΕΤ, η τόνωση δηλαδή της ελληνικής οικονομίας και η προώθηση της ανάπτυξης, πόσα χρήματα ακόμη θα μπορούσαμε να λάβουμε ως χώρα;
3. Υπάρχουν κονδύλια για την Ελλάδα που παραμένουν αναξιοποίητα και ποια είναι αυτά;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more