Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

400 ΧΟΡΩΔΟΙ- 8 ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ «ΕΙΡΗΝΗ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ ΣΤΗ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Οχτώ (8) Χορωδίες- 400 Χορωδοί- Μουσικοί- Εκτελεστές περίπου από Ηράκλειο Κρήτης, Σουφλί, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Ρόδο και Καρδίτσα εμφανίζονται απόψε Σάββατο σε μία μεγάλη βραδιά με κορύφωση την εκτέλεση της σύνθεσης του Γιώργου Κουρουπού σε κείμενο Αριστοφάνη από όλες τις χορωδίες της βραδιάς.

Κλείνει  εντυπωσιακά η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με τεράστια συμμετοχή χορωδιών και κοσμοσυρροή κοινού, που αποδεικνύει ότι είναι μικρή για αυτό το θεσμό, η μεγάλη και εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel.

Οι εκδηλώσεις του θεσμού στο Μουζάκι δίνουν τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, να ενεργοποιηθεί στον τομέα της Χορωδιακής Μουσικής και να φέρει κοινωνούς αυτής της μουσικής μυσταγωγίας, γονείς  μαθητές και τους φίλους της ποιοτικής, κλασικής  και χορωδιακής μουσικής.

Η Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου καθώς και η Χορωδία των 1ου και 4ου Νηπιαγωγείων Μουζακίου έδωσαν ήδη το μουσικό παρόν με τη γενναία παρουσία της κοινωνίας του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής και πραγματικά κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Κατέπληξαν τα Μουσικά Σύνολα από την Ιταλία και τη Σερβία. Εξαιρετική εμφανίση πραγματοποίησε η Ορχήστρα του Μουσικού Λυκείου «Πυθαγόρα» Liceo Musicale B. Croce di Torre Annunziata από τη Νάπολη της Ιταλίας υπό τη διεύθυνση του Mo Vincenzo Porzio. Μοναδική στιγμή της βραδιάς ήταν η συγκλονιστική ερμηνεία του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου από την ορχήστρα που συγκίνησε και εντυπωσίασε. Επίσης, οι Σχολικές Χορωδίες από το Nis της Σερβίας «IVO ANDRIC» υπό τη διεύθυνση της Svetlana Bojkovic και «Učitelj Tasa» υπό τη διεύθυνση της Μαρία Στογιανοβιτς (Marija Stojanovic) ερμήνευσαν έξοχα ένα πρόγραμμα Σέρβικης και Διεθνούς Μουσικής.

Εντυπωσιάζει η γλυκύτητα της κατάλληλα διαμορφωμένης παιδικής φωνής, των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Καθηγητές Μουσικής, Διευθυντές Σχολείων, παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και  Λυκείων δίνουν ζωή σε ένα Θεσμό, που είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός Θεσμός του είδους και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και εξειδικευμένου και δυναμικού Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα στο σχολείο.

Καταπληκτικές χορωδίες, άριστα καταρτισμένες, με σοβαρή προετοιμασία ερμηνεύουν δύσκολα και απαιτητικά έργα  από αρχαία Ελληνική Μουσική, Βυζαντινή Μουσική, Γρηγοριανό Μέλος έως και έργα του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και Σύγχρονης Μουσικής. Η παιδική φωνή κατάλληλα δουλεμένη αποθεώνεται κάθε βράδυ σε δίφωνα-τρίφωνα, τετράφωνα ακόμα και πεντάφωνα τραγούδια σε ένα Φεστιβάλ που έχει ως στόχο να παρεμβαίνει στην ουσία της αισθητικής αγωγής.

Η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο της σχολικής μουσικής και χορωδιακής ζωής για δεκαοχτώ (18) μέρες και βιώνει την αποθέωση της εξωστραφούς δραστηριότητας του σύγχρονου σχολείου δια μέσου της σχολικής χορωδίας. Καταπληκτικές χορωδίες από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων της 10ης Διεθνούς Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας μαγεύουν το πολυπληθές κοινό που σπεύδει στην Καρδίτσα και το Μουζάκι για να τις παρακολουθήσει.

Στο τέλος της κάθε βραδιάς Κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά, παρουσιάζονται από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Ιδιαίτερη τιμή για τους χορωδούς όσο και τους ακροατές αποτελεί η παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον ειδήμονα Αλέξη Κωστάλα, που με την χαρακτηριστική του χροιά και τους επιμορφωτικούς και παιδαγωγικούς του σχολιασμούς καθηλώνει το κοινό.

17η ΗΜΕΡΑ – Σάββατο 17/3/2018-ΩΡΑ 8:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»
Συμμετέχουν:
1.    Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Κορμά
2.    Χορωδία 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης υπό τη διεύθυνση της Κικής Καγίαβα
3.    Χορωδία του Γυμνασίου Σουφλίου υπό τη διεύθυνση του Δημοσθένη Αρχοντούλη
4.    Χορωδία του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της Όλγας Κουτσούκαλη
5.    Χορωδία της Ευμέλειας Ιωαννίνων υπό τη διεύθυνση της Ειρήνη Ντούση
6.    Χορωδία του Γυμνασίου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Κορμά
7.    Χορωδία Αρχάγγελου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Τσιμπερόπουλου
8.    Χορωδία του 2ου και 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Ευθυμιάδη.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

Το κοινό έργο είναι η σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού <<ΕΙΡΗΝΗ>> σε κείμενο του Αριστοφάνη που θα ερμηνευτεί στο τέλος της βραδιάς από όλες τις χορωδίες και διευθύνει ο Δημήτρης Μηνακάκης.

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ
    Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ-ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION,MOUZAKI PALACE ,KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ

ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ΞΕΝΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ-ΝΕΡΑΙΔΑ, ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more