Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

«Ημερίδα της ΔΔΕ Πέλλας και του ΓΝ Πέλλας για τη δωρεά μυελού των οστών»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών, με τίτλο «Δωρεά Ζωής».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά, από το Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Σμία, την Τρίτη 20/03/2018, 11.00-13.00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 εθελοντές δότες, αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη,  για να επιτευχθεί ο στόχος των 200.000 δοτών και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες όσων χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών (25 στους 100 θα βρουν συμβατό δότη από την οικογένεια τους, η ζωή όμως των άλλων 75 εξαρτάται από τους εθελοντές δότες). Η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική αλλά απλή διαδικασία και σώζει ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more