Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ»


     «Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να αποτελέσει και θα αποτελέσει τα αμέσως επόμενα χρόνια την ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Εμείς μπορούμε. Το αποδείξαμε. Λύστε μας τα χέρια», ήταν η προτροπή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, κατά τη σημερινή έναρξη του 11ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία, που διεξάγεται στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της κήρυξης έναρξης του Περιφερειακού Συνεδρίου ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σημασία του και κάλεσε την Κυβέρνηση «από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά τον ευρύ διάλογο που θα γίνει στο συνέδριο, να δώσει λύσεις στα ζητήματα που θα της παρουσιαστούν».
Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους έχει σημασία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το συνέδριο είπε ο κ. Τζιτζικώστας:
1.Θα ακουστεί καθαρά η φωνή, οι θέσεις και οι προτάσεις των φορέων ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.
2.Θα συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής μας.
3.Θα προωθήσουμε τα ζητήματα που είναι μείζονα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην προσπάθεια που κάνουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής.
«Αυτό που πραγματικά έχει σημασία, δεν είναι ούτε οι αριθμοί, ούτε τα ποσοστά, ούτε οι πολιτικές αφετηρίες, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, είναι το συμφέρον του τόπου και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Γι’ αυτό πρέπει πάντα και αυτός είναι και ο δικός μας δρόμος, να επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στους στόχους, όχι στα προβλήματα, στις απαντήσεις, όχι στις δικαιολογίες. Οι προκλήσεις τις νέας εποχής είναι τεράστιες. Αληθινή σιγουριά υπάρχει πλέον μόνο στην πρόοδο, τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές. Εμείς δεν φοβόμαστε το μέλλον. Δεν διστάζουμε να σηκώνουμε το βάρος και το μέγεθος της ευθύνης που αναλάβαμε, απέναντι στον τόπο και τους πολίτες», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Αναφερόμενος στην προσπάθεια για ανάπτυξη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε ότι «μετά όσα περάσαμε, δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα γυρίσει εκεί που ήταν για χρόνια πριν την κρίση, στην επίπλαστη ευημερία και τα δανεικά. Πραγματική ευημερία στη χώρα θα υπάρξει, βαδίζοντας όχι στον παλιό δρόμο, αλλά σε ένα διαφορετικό, νέο και σύγχρονο δρόμο. Το δρόμο της προσπάθειας και της ανταγωνιστικότητας. Το δρόμο της επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας και της καινοτομίας. Της εξωστρέφειας και της αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Το δρόμο της υγιούς, της βιώσιμης ανάπτυξης. Της ανάπτυξης που έχει διάρκεια και διαχέεται στην κοινωνία, φτάνοντας σε όλους τους πολίτες».
Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε αναφορά επίσης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις προκλήσεις, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεντρική Μακεδονία, στην υψηλή απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στο έργο που έχει επιτελέσει η διοίκηση της Περιφέρειας και στις αναπτυξιακές προοπτικές με έμφαση στους τομείς που αποτελούν την αναπτυξιακή παραγωγική βάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τις εξαγωγές, τις συνδυασμένες μεταφορές, τον πυλώνα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.
Στην αγαστή και στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, τις υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου ο κ. Δραγασάκης.
«Χάρηκα που άκουσα τον Περιφερειάρχη να μιλά με αυτοπεποίθηση για τα επιτεύγματα της Περιφέρειας. Άκουσα και τα προβλήματα που έχει επισημάνει ως κύρια για την περιοχή. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Τζιτζικώστα, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους συνεργάτες του. Δεν αναφέρομαι αναλυτικά στις δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε στην ανάπτυξη και τα ζητήματά της, αφού τα είπε όλα ο κ. Τζιτζικώστας και συμφωνούμε», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στην έναρξη του Περιφερειακού Συνεδρίου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Προέδρου του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more