Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ευρωβουλευτές της Αριστεράς καταδικάζουν τη βίαιη επίθεση και τους τραυματισμούς μελών της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Τις βίαιες επιθέσεις και τους τραυματισμούς αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και μελών της Λαϊκής Ενότητας, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους 12 ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, GUE/NGL.

Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς καταδικάζουν τη βία που ασκήθηκε από τις ελληνικές αρχές ενάντια σε ακτιβιστές που αγωνίζονταν για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίαςκαι στέκονται αλληλέγγυοι και “υποστηρίζουμε πλήρως τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, τα σπίτια του και τα θεμελιώδη δικαιώματά του”.

Ακολουθεί η δήλωση των ευρωβουλευτών της GUE/NGL:

Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε από τις ελληνικές αρχές ενάντια σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η άνευ προηγουμένου βιαιότητα της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο πολλοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Αυτό είναι επαίσχυντο και καταγγέλεται από εμάς.

Επίσης στεκόμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρίζουμε πλήρως τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, τα σπίτια του και τα θεμελιώδη δικαιώματά του.

·         Νίκος Χουντής, Λαϊκή Ενότητα
·         Sabine Losing, Die Linke, Γερμανία
·         Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη
·         Νεοκλής Συλικιώτης, ΑΚΕΛ
·         Marina Albiol, Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας
·         Joao Ferreira, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
·         Joao Pimenta Lopez, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
·         Miguel Viegas, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
·         Lidia Maria Senra Rodriguez, Εναλλακτική Αριστερά Γαλικίας, Ισπανία
·         Luke Ming Flanagan, Ανεξάρτητος, Ιρλανδία
·         Stefan Eck, Ανεξάρτητος, Γερμανία

·         Younous Omarjee, Γαλλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more