Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΟΚ ΟΠΕΡΑ «ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΑΙΝΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

      Στην πρεμιέρα της μπαρόκ όπερας «Διδώ και Αινείας», μιας  ιδιαίτερα φιλόδοξης παραγωγής του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρέστη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
          Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί μέρος της «ευρύτερης προσπάθειας του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που στόχο έχει να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία και μοναδικές εμπειρίες πολιτισμού στους συμπολίτες μας».
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο της πλήρους αναμόρφωσης του προφίλ και του προγράμματός του, ώστε να μετεξελιχθεί «σε ένα σύγχρονο φορέα που συμμετέχει και διαμορφώνει την πολιτισμική ζωή του τόπου». «Αυτή η δημιουργική προσπάθεια ξεκινά και καταλήγει πάντα στο κοινό», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη αποδοχή του όλου εγχειρήματος από τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, ως επιβράβευση της μεθοδικής δουλειάς που επιτελείται στον τομέα του πολιτισμού.
«Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα παραστάσεων, που συνεχώς ενισχύεται, διαφοροποιείται και εμπλουτίζεται προκειμένου να καλύψει τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των θεατών και να αναδείξει όσον το δυνατόν περισσότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Ψυχαγωγία ποιοτική αλλά και  προσιτή καθώς το κόστος του εισιτηρίου φροντίζουμε να  είναι πολύ χαμηλό, πολλές φορές συμβολικό», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σπουδαιότητα της παράστασης «Διδώ και Αινείας», καθώς με αυτή συστήνεται η όπερα σε ένα ευρύτερο κοινό.
Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας βράβευσε τη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Ιωάννα Μανωλεδάκη, «την κορυφαία σκηνογράφο, εικαστικό, καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και επισκέπτρια καθηγήτρια του Central St. Martin School of Art & Design για τη μακρά και ανεκτίμητη προσφορά της στο χώρο του πολιτισμού». «Πρόκειται για μια ελάχιστη επιβράβευση για το σπουδαίο έργο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού και διεθνούς θεάτρου με 40 χρόνια ενεργούς δράσης και περισσότερες από 150 παραγωγές πρόζας, μπαλέτου και όπερας, μιας πορείας που ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν οι νεώτερες γενιές που έχουν την τύχη να μαθητεύουν δίπλα σας. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε μαζί σας στο μέλλον και σε άλλες σπουδαίες παραγωγές και να δούμε την εξέλιξη και την άνθιση της Λυρικής Σκηνής και της Όπερας Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος  στην κ. Μανωλεδάκη.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η μπαρόκ όπερα «Διδώ και Αινείας» και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και συνέχεια στο έργο τους.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more