Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Γ. Σγουρός : Ασφυκτιά ο Πειραιάς από την κυκλοφοριακή ομηρία – Οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τουςΣε παρατεταμένη κυκλοφοριακή ομηρία με άγνωστη πλέον ημερομηνία λήξης βρίσκεται η πόλη του Πειραιά μετά την χθεσινή ενημέρωση από τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης ότι τα χρονοδιαγράμματα που είχαν αρχικώς ανακοινωθεί για την ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης του Μετρό και του Τραμ δεν πρόκειται να τηρηθούν. 
 
Με αφορμή τη νέα μετάθεση της ολοκλήρωσης τους ο Γιάννης Σγουρός δήλωσε τα εξής :
 
«Ο Πειραιάς αποτελεί εθνικής σημασίας εμπορικό, διοικητικό, οικονομικό και ναυτιλιακό κέντρο και είναι απαράδεκτο να τελεί σε μία τέτοια μακρόχρονη ομηρία.
 
Η καθημερινότητα των χιλιάδων κατοίκων του, των εργαζομένων  που έρχονται καθημερινά σε αυτόν από κάθε μεριά της Αττικής, των επισκεπτών του, των χρηστών του λιμανιού της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας έχει μετατραπεί σε μαρτύριο δίχως τέλος.
 
Επιτέλους απαιτείται σοβαρότητα, συντονισμός και υπευθυνότητα από τους εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση ολοκλήρωση των αναγκαίων συγκοινωνιακών έργων που έχουν μετατραπεί σε πραγματικό γιοφύρι της Άρτας».
 
Και συμπλήρωσε «Με αφορμή το γεγονός ότι είναι ήδη σε εξέλιξη το έργο της ανακατασκευής του Φαληρικού Όρμου που περιλαμβάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επηρεάσουν την είσοδο και έξοδο στον Πειραιά ελπίζω να έχει υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός και προγραμματισμός, ώστε να αποφευχθεί ακόμη ένας μακρόχρονος αναιτιολόγητος αποκλεισμός της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more