Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, ΤΟΥΜΠΑΣ, Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΡΩΝ

      Δυο εξαιρετικά σημαντικά έργα εξοπλισμού του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και τεσσάρων κέντρων υγείας 25ης Μαρτίου, Τούμπας, Νέας Μηχανιώνας και Σερρών, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού διατίθενται συνολικά περισσότερα από 400.000 ευρώ.
«Μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τους διατιθέμενους πόρους, ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια, μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου, να έχουμε αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, τόσο στα κέντρα υγείας, όσο και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο εξοπλισμός με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία είναι σωτήρια για χιλιάδες συμπολίτες μας είναι μόνο ένα μέρος του έργου που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της υγείας. Μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε και σειρά άλλων παρεμβάσεων κάλυψης των κενών στην παροχή υγείας όλων των βαθμίδων, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών για γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, όπως και για την περίθαλψη, τη νοσηλεία και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», με 153.000 ευρώ θα προμηθευτεί είδη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα:
-Μηχάνημα τεχνητού νεφρού αιμοδιήθισης – αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων για τη μονάδα τεχνητού νεφρού.
-Υπέρηχο φορητό για αγγειολογικές εφαρμογές για τη νεφρολογική κλινική.
-Καταγραφικό σύστημα ηλεκτροφυσιολογίας για το αεροδυναμικό εργαστήριο.

Στα κέντρα υγείας 25ης Μαρτίου, Τούμπας, Νέας Μηχανιώνας και Σερρών θα διατεθούν τέσσερα ακτινογραφικά μηχανήματα, ενώ το κέντρο υγείας Σερρών θα αποκτήσει και ένα σύστημα ψηφιοποίησης εικόνων, με συνολικό προϋπολογισμό 262.000 ευρώ. Τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και συντελούν στην αναβάθμιση των συγκεκριμένων μονάδων περίθαλψης, προσθέτοντας νέες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more