Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με διχασμό. Αντίπαλος της ΝΔ είναι η προοδευτική παράταξη, όχι ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρέπει να επιστρέψει στα μειοψηφικά ποσοστά του.Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Mea culpa» του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 104,6» (Κ.Μπογδάνος):

Για το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και τις σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ:

  • Εξελέγην Βουλευτής το 2009, και θα ήταν εύκολη λύση για μένα να υποστηρίξω πως μέχρι τότε «όλα ήταν λάθος». Όμως αυτό δεν ισχύει. Το ΠΑΣΟΚ έφερε πολλά θετικά στη χώρα: το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΑΣΕΠ, η Διαύγεια, και πολλά άλλα έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε, ούτε να τα καταργήσουμε, όσο κι αν θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έγιναν όμως και λάθη. Ούτε αυτά θα τα αγνοήσουμε. Μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος – και θα φροντίσουμε να μην ξαναγίνουν, να μην επιτρέψουμε ξανά σε κάποιους να προδώσουν την Παράταξη. Αυτό είναι το μάθημά μας.
  • Στο ερώτημα «αν θα συμμαχήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ», η απάντηση είναι απλή: «Όχι, δεν διακατεχόμαστε από το "σύνδρομο της Στοκχόλμης"». Επί της ουσίας όμως, και για να μην μένουν σκιές, σας ξεκαθαρίζω πως το πρόβλημα δεν είναι ψυχολογικό, αλλά πολιτικό: Εμείς έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες μας, με σκοπό να γίνουμε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιστρέφοντας στα μειοψηφικά ποσοστά του. Στις εθνικές εκλογές, θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, για να επιτύχουμε αυτό τον στόχο. Και βέβαια, είναι αδύνατον να συνεργασθούμε μελλοντικά με τον κ.Κουρουμπλή και τον κ.Σπίρτζη, που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ τάχα για να μην ψηφίσουν μνημόνια, και ψήφισαν τα δύο χειρότερα μνημόνια παρέα με τον κ.Τσίπρα και τον κ.Καμμένο.
  • Η ΝΔ θα είναι πρώτη στις εκλογές και με μεγάλη διαφορά. Αυτό δεν αρκεί. Η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν περνά μέσα από μια νίκη της ΝΔ. Περνά μέσα από την ισχυρή ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Ας το καταλάβουν όλοι.
  • Φυσικά και η εθνική συνεννόηση την οποία ζητάμε είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δείτε πόση ανάγκη την έχει αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας.
  • Αυτό που φαίνεται όμως κάποιοι να προετοιμάζουν, δεν είναι εθνική συνεννόηση, αλλά συγκυβέρνηση τύπου «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, υπάρχει ξεκάθαρη «τάση» μέσα στη ΝΔ που συνεργάζεται φανερά με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει και την ίδια τη ΝΔ στο νεοφιλελευθερισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more