Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την αντιδημοκρατική και αυταρχική στάση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

  Ο αυταρχισμός και ο κατήφορος φαίνεται πως δεν έχουν όρια. Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κάλεσε σε απολογία τον προϊστάμενο της Δ/νσης Πληροφορικής επειδή κοινοποίησε δια των υπηρεσιακών ηλεκτρονικών διευθύνσεων, ηλεκτρονικό μήνυμα-ενημέρωση του Προέδρου της ΟΣΕΑΔΕ που αναφερόταν σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους δασικούς υπαλλήλους.
Η παρέμβαση αυτή του Συντονιστή αναδεικνύει σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις ώστε να φιμωθεί κάθε φωνή, που αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζομένων, τις ευθύνες και τους υπαίτιους για αυτά. Η αντιδραστική δε παρέμβαση του Συντονιστή έρχεται πολύ γρήγορα να αποκαλύψει ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο της λεγόμενης “αποπολιτικοποίησης της δημόσιας διοίκησης” που προωθούν σταθερά κυβέρνηση- τρόικα και μέσω της θερμοκοιτίδας του Μητρώου στελεχών που έθεσαν σε ισχύ και από την οποία προήλθαν οι Συντονιστές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης: Να διαμορφωθεί μια Κρατική διοίκηση ακόμη πιο εχθρική και άτεγκτη απέναντι σε λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.
Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση. Να εγκαλέσει τον συγκεκριμένο Συντονιστή, τον οποίο η ίδια εντέλει επέλεξε και διόρισε, στα πραγματικά του καθήκοντα, να ανακαλέσει τώρα την κλήση σε απολογία του εν λόγω υπαλλήλου, να σταματήσει με την ανοχή της να αμφισβητεί την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, να βάζει εμπόδια στη διακίνηση των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων των κομμάτων.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η πολιτική δίωξη του υπαλλήλου, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more