Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

   Στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου γίνονται οι εκλογές στην Ένωσή μας, για την ανάδειξη των συναδέλφων που θα μας εκπροσωπήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ. στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ).
Ø  Με τις αρχαιρεσίες κλείνει μια ακόμα διετία που η διοίκηση της Ένωσης είναι παντελώς απούσα από την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, που συνεχώς αυξάνονται και οξύνονται. Με συμμάχους τις υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και παρά τις όποιες κοκορομαχίες, η διοίκηση έχει προχωρήσει στην πλήρη απαξίωση της Ένωσης.
Ø  Δεν πρέπει να αφήσουμε ακόμα μια ευκαιρία να πάει χαμένη και στις επερχόμενες εκλογές με την ψήφο μας να τιμωρήσουμε τις παρατάξεις « Πρώτα Πυροσβέστες » – « Δημιουργική Συμμαχία » – « Νέα Πορεία » – « Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες ».
Ø  Τους γνωρίζουμε από παλιά. Είναι οι πρώην παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., ΠΑ.Σ.Κ.Π. Α.Ε.Π.Π. που αφού στήριξαν με νύχια και με δόντια την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., άλλαξαν όνομα για να θολώσουν τα νερά και να συνεχίζουν να στηρίζουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.
Ø  Ταυτόχρονα συνεχίζουν και με την πλήρη απαξίωση της Ένωσης. Τελευταίο κατόρθωμα ο παραλίγο τορπιλισμός της διαδικασίας κατάθεσης των ψηφοδελτίων και κατ’ επέκταση της διαδικασίας των εκλογών, ενώ τα « γαλλικά » που αντάλλαζαν για αρκετή ώρα οι εκπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων, έκαναν τους συναδέλφους που εκείνη την ώρα είχαν υπηρεσία στον 3ο Π.Σ. Θεσσαλονίκης να αναρωτιούνται τι είδους « συνδικαλισμό » εκπροσωπούν.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Ø  Ως πυροσβέστες αντιμετωπίζουμε προβλήματα τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά των υπόλοιπων εργαζομένων και έχουν την ίδια αιτία, που είναι οι αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Το πετσόκομμα των μισθών μας, που ειδικά στους πιο νέους συναδέλφους είναι μισθοί πείνας, το τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, το ξήλωμα του κανονισμού μεταθέσεων, η διατήρηση της εργασιακής ανασφάλειας των συμβασιούχων και πενταετών συναδέλφων μας, η απλήρωτη υπερεργασία.
Ø  Επίσης, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στους προϋπολογισμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συντήρηση και την καθαριότητα των κτιριακών υποδομών, τα ελαστικά και οι όποιες βλάβες των οχημάτων δεν αντικαθίστανται στο χρόνο που πρέπει, ενώ εξαιτίας της ελλιπούς χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας κινδυνεύουμε να μας « ξεπροβοδίζουν » ως « ήρωες » όλοι αυτοί που διαχρονικά κυβέρνησαν τον τόπο και επέδειξαν παντελή αδιαφορία για την προστασία της ζωής και της υγείας μας.
Ø  Η παροχή, έναντι ενοικίου, υπηρεσιών πυρασφάλειας προς τη  Fraport  και τις κοινοπραξίες των αυτοκινητοδρόμων, ξεσπίτωσε συναδέλφους και δημιούργησε δυσαναπλήρωτο κενό στον αντιπυρικό σχεδιασμό. Τέλος, εξαιτίας του αναχρονιστικού και αντεργατικού πλαισίου που διέπει την υπηρεσία μας, οι όποιες άδειες και τα ρεπό που δικαιούμαστε πολλές φορές πετσοκόβονται.
Ø  Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο που αγωνιά για το μέλλον του, το δικό του και των παιδιών του, που παλεύει με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα, που βλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων τσακίζουν τη ζωή μας. Στον συνάδελφο που πιστεύει ότι ο ρόλος του Σωματείου μας δεν είναι να διοργανώνει φιέστες με « βραβεύσεις » και « δωρεές », και να κάνει « έρευνα αγοράς » για φθηνά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά να μπαίνει μπροστάρης στην αντιμετώπιση της αντιλαϊκής καταιγίδας που απειλεί εμάς και τις οικογένειές μας και να υπερασπίζεται το πραγματικό μας εισόδημα που χάνεται και όχι να μας « προσφέρει » τρόπους επιβίωσης.
Ø  Απευθυνόμαστε επίσης σε κάθε συνάδελφο που στις σημερινές συνθήκες με τις επικίνδυνες εξελίξεις, αναγνωρίζει ότι η περιοχή μας εντάσσεται σε πολεμικά σχέδια των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ και με ευθύνη της κυβέρνησης που προωθεί όλα αυτά τα σχέδια και διατηρεί όλο το νομικό πλαίσιο, και που εντάσσει το Π.Σ. σε τέτοιους σχεδιασμούς με κατασταλτικά καθήκοντα ενάντια στο λαό.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Την Ε.Α.Κ.Π. την γνωρίζεται χρόνια τώρα μέσα από τους αγώνες που έδωσε σε όλα τα επίπεδα. Την γνωρίσατε μέσα από την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε για την ενημέρωση και την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πυροσβεστών.  Την σταθερή και αταλάντευτη στάση  αρχών και θέσεων που χαρακτήριζε την αγωνιστική πορεία των στελεχών της και την ανιδιοτελή τους προσπάθεια να βρίσκονται στο πλευρό κάθε συναδέλφου σε κάθε εργασιακό και υπηρεσιακό πρόβλημα.
Η Ε.Α.Κ.Π. σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και στην Ομοσπονδία, παλεύει να γίνουν τα σωματεία, οι συνδικαλιστικοί μας φορείς πραγματικό αποκούμπι για όλους μας, αλλά και για κάθε συνάδελφο χωριστά. Όχι όμως για « εξυπηρετησούλες » και « τακτοποιήσεις ». Αλλά για να οργανώνουν τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια και ενωτικά στην βάση των σύγχρονων αναγκών μας ως εργαζόμενοι. Μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους.
ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Α) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1) Πυρονόμος (8849) Γεωργιλάς Γεώργιος του Πέτρου
2) Αρχιπυροσβέστης (13714) Μανωλάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ
3) Πυρονόμος (10777) Μελιόπουλος Γεώργιος του Ηλία
4) Αρχιπυροσβέστρια (14834) Μελιοπούλου Δροσιά του Γεωργίου
5) Αρχιπυροσβέστης (13105) Μοσχόπουλος Γεώργιος του Νικολάου
6) Υποπυραγός (8801) Νίνος Ευάγγελος του Βασιλείου
Β) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
1) Πυρονόμος (8849) Γεωργιλάς Γεώργιος του Πέτρου
2) Αρχιπυροσβέστης (13714) Μανωλάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ
3) Πυρονόμος (10777) Μελιόπουλος Γεώργιος του Ηλία
4) Αρχιπυροσβέστρια (14834) Μελιοπούλου Δροσιά του Γεωργίου
5) Αρχιπυροσβέστης (13105) Μοσχόπουλος Γεώργιος του Νικολάου

6) Υποπυραγός (8801) Νίνος Ευάγγελος του Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more