Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΚ ΟΠΕΡΑ ΔΙΔΩ & ΑΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ HENRY PURCELL– ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Μετά την πρώτη περσινή παραγωγή «Η όπερα βγήκε από τον παράδεισο» σε συνεργασία με την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στο ανέβασμα της μπαρόκ όπερας «Διδώ και Αινείας» του Henry Purcell σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Για το ανέβασμα της όπερας, τους πολλαπλούς στόχους του εγχειρήματος αλλά και τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι μικροί θεατές της όπερας στην σχολική πρεμιέρα του έργου μίλησαν σε ειδική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών προς τους δημοσιογράφους οι συντελεστές της παράστασης.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Άννα Μυκωνίου ανέφερε πως η πραγματοποιήση της παραγωγής της Όπερας «Διδώ και Αινείας» είναι ένα δύσκολο εγχείρημα με τεράστια ευθύνη, το οποίο ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Η κα Μυκωνίου ανέλυσε τους πολλαπλούς στόχους του εγχειρήματος αναφέροντας ότι «είναι σημαντικό να διευρύνουμε το κοινό της όπερας στην Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία. Για το Κέντρο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι στόχοι εξ αρχής ήταν να κρατηθεί το υψηλό επίπεδο, όπως ορίζεται από τις απαιτήσεις πραγματοποίησης μιας τέτοιας παραγωγής. Για αυτό και αξιοποιήσαμε ξεχωριστούς καλλιτέχνες από το έμψυχο δυναμικό της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι γνωρίζαμε ότι θα βοηθούσαν ώστε να αναδειχθεί το έργο. Παράλληλα στόχος μας είναι να κρατήσουμε χαμηλή την τιμή του εισιτηρίου ώστε οι παραστάσεις να είναι προσιτές προς το κοινό». Η κα Μυκωνίου τόνισε πως υπήρξε ενθαρρυντική «η εξαιρετική στήριξη που βρήκαμε από την αρχή από όλους τους συνεργάτες μας σε αυτή τη προσπάθεια». Σε ότι αφορά τις σχολικές παραστάσεις ανέφερε ότι «είναι θερμή η υποδοχή και η ανταπόκριση από τα σχολεία αφού έχουν προγραμματιστεί ήδη έξι σχολικές πρωινές παραστάσεις ενώ η ανταπόκριση που έχουμε από σχολεία εκτός Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Καβάλας, των Ιωάννινων, μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια».

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Αναστασάκης στο σύντομο χαιρετισμό του καλοσώρισε τους συντελεστές της παράστασης στο θέατρο της ΕΜΣ, τονίζοντας την θερμή υποδοχή που επέφύλαξαν στην παράσταση οι μικροί μαθητές των σχολείων, που παρακολούθησαν τη σημερινή σχολική πρεμιέρα, ενώ υπενθυμίσε ότι και οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν για το κοινό «θα είναι επίσης εξαιρετικές». Ο κ. Αναστασάκης τόνισε πως «είναι τεράστια τιμή αλλά και ευθύνη για ‘μας στο ΚΘΒΕ να συμμετέχουμε, να φιλοξενήσουμε και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε σε μια τέτοια προσπάθεια
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Άρης Στυλιανού χαιρέτησε με ενθουσιασμό το ανέβασμα της όπερας τονίζοντας πως «στο ΚΘΒΕ είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία».
Και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Μ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη συγκίνηση του για τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων τονίζοντας πως «για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη MOUSA είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε εκτός Μεγάρου και φιλοξενούμαστε σε μια τέτοια παραγωγή και μάλιστα σε έναν ξεχωριστό χώρο του ΚΘΒΕ».
Από την πλευρά των συντελεστών ο σκηνοθέτης της όπερας κ. Δημήτρης Κυανίδης τόνισε πως «σε μια τέτοια παράσταση το κύριο συστατικό και οδηγός μας για να πετύχουμε τη συνεργασία μας είναι η μουσική». Ο κ. Κυανίδης τόνισε πως «είναι ήδη ενθαρρυντικό για όλους τους συντελεστές της παράστασης πως η σχολική πρεμιέρα μας είχε τεράστια επιτυχία και οι μικροί θεατές της όπερας μας υποδέχτηκαν με θέρμη και με το πιο ζεστό χειροκρότημα».

Τέλος ο κ. Αθανάσιος Κολαλάς, υπεύθυνος για την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είπε πως «για ‘μας που ασχολούμαστε με ένα από τα πιο δύσκολα είδη παραστατικής τέχνης, όπως είναι η όπερα, θέλαμε να αγκαλιάσουμε την crème de la crème της καλλιτεχνικής Θεσσαλονίκης και ελπίζουμε να μας αγκαλιάσει το κοινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more