Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη την Παρασκευή 20 Απριλίου στην Πέλλα

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης
«Θα θέσω στον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη ( παλιό συμφοιτητή και συναγωνιστή μου στο ίδιο έτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) τέσσερα κύρια θέματα για την Παιδεία στην Πέλλα: 

·       την προτεραιότητα που δίνουμε όλοι στην Πέλλα στην κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Γιαννιτσών

·       Την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα σε υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις ( για αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια). Αποτελεί αίτημα όλης της κοινωνίας της Έδεσσας.

·       Να διερευνήσει την δυνατότητα ίδρυσης ΕΠΑΛ στην Σκύδρα

·       θα ζητήσω την υποβοήθηση του στην πρόταση που έχω κάνει προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο για ίδρυση 2ετών αποκεντρωμένων Πανεπιστημιακών σχολών στην Πέλλα για αποφοίτους ΕΠΑΛ  χωρίς εξετάσεις με το βαθμό απολυτηρίου και χορήγηση πτυχίου επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Παράλληλα θα συζητηθούν και οι άλλες απαιτούμενες κτιριακές υποδομές του 4ου Νηπιαγωγείου Σκύδρας, του Νηπιαγωγείου Προμάχων και Νηπιαγωγείου Πετριάς.
Στόχος μας είναι η δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη ποιοτικά εκπαίδευση θεωρώντας την Παιδεία ύψιστο κοινωνικό και καθολικό ανθρώπινο αγαθό που πρέπει να είναι προσιτό σε όλους». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more