Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Βιβλιοθήκης και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής


Σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Βιβλιοθήκης και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως προς την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Πλατφόρμας Διαχείρισης και Διάθεσης του Καταλόγου και Λειτουργιών της Βιβλιοθήκης - Open ΑΒΕΚΤ (σύστημα αυτοματισμού βιβλιοθηκών). Κατατέθηκαν επίσης προτάσεις σχετικά με την κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ο οποίος θα αποτυπώνει τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της λειτουργίας της.
Στην συνεδρίαση παρέστησαν και ενημέρωσαν τα μέλη των επιτροπών για τα δύο αυτά θέματα η κυρία Ελένη Δρούλια, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, ο κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της Βουλής, η κυρία Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, η κυρία Αλεξία Παναγοπούλου και ο κ. Νικόλαος Βασιλογαμβράκης, συνεργάτες του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Συμμετείχε, επίσης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Κώστας Μαυριάς. 
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα και από κοινού τόνισαν το πλούσιο και σημαντικό έργο που παράγει η Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, βουλευτής κ. Γιώργος Πάντζας, ανέφερε ότι η επιτροπή θα είναι σε στενή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες τις Βιβλιοθήκης, προκειμένου να παρακολουθεί και να συνδράμει την εξέλιξη και την ανάπτυξη του έργου της. Τόνισε δε τον καθοριστικό ρόλο του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, καθώς και του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου, οι οποίοι στηρίζουν και ενθαρρύνουν τον εκσυγχρονισμό και την εξωστρέφεια της Βιβλιοθήκης.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more