Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Γιάννης Σηφάκης : Πριν το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Ντεκοβίλ στην Σκύδρα και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου ανάμεσα στον σταθμό και την πλατεία της Σκύδρας


Συνάντηση στην Αθήνα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Δημάρχου Σκύδρας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα και άμεση προώθηση των μελετών και αδειών.
Η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου θα γίνει από την ΓΑΙΟΣΕ.
Στην Αθήνα σήμερα 18/04/18 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη και της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Αθ. Σχίζα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τους βουλευτές και την Δήμαρχο ότι την επόμενη βδομάδα θα επισκεφτεί ξανά την Σκύδρα μαζί με τρείς μηχανικούς της ΓΑΙΟΣΕ για να ξεκινήσει η μελέτη και η αδειοδότηση (από την Πολεοδομία και της Εφορία Νεωτέρων Μνημείων) της αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού στην Σκύδρα.
Ενημέρωσε ακόμη για την απόφαση της ΓΑΙΟΣΕ σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιο Βούρδα για την χρηματοδότηση και της κατασκευής του έργου.
Προβλέπεται ότι πριν το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Ο Γιάννης Σηφάκης , σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της ΕΡΤ, εξήρε την ταχύτητα με την οποία προωθείται το έργο και ανέδειξε την σπουδαιότητα του έργου αυτού τόσο για την διατήρηση της ιστορίας της Σκύδρας και όλης της Πέλλας ( καθόσον ο σταθμός κατασκευάστηκε στην διάρκεια του Α’ παγκόσμιου πολέμου από τον Γαλλικό στρατό με Σέρβους εργάτες) όσο και για την πρόσθεση αξίας στο τουριστικό προϊόν της Πέλλας με την ένταξη του αποκατασταθέντος ιστορικού μνημείου στους τουριστικούς της προορισμούς.
Ακόμη ανέφερε την σπουδαιότητα του γεγονότος ότι ο σταθμός αυτός θα αποτελεί λειτουργικό τμήμα τόσο της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής όσο και του προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας πριν 20 ημέρες και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ένταξης του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών το 2019.
Ακόμη αποφασίστηκε η μίσθωση με συμβολικό τίμημα στον Δήμο Σκύδρας του παλιού Φρουραρχείου για να επιδιωχθεί η ένταξη του στο διασυνοριακό πρόγραμμα ΙΝΤΕREG ( Β φάση) καθώς και η παραχώρηση βαγονιών για αξιοποίηση μέσα στην πόλη που , δικαίως, χαρακτηρίζεται η πόλη των τραίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more