Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας



Ψήφισμα με το οποίο παίρνει θέση σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Πέμπτη 19 Απριλίου. Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής , αφού καταψήφισε το κείμενο, δήλωσε

«Δυστυχώς, το παρόν ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι προκατειλημμένο και δεν αντικατοπτρίζει τα γεγονότα καθώς δεν καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ, αφήνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ατιμωρησίας.
Το ψήφισμα αποφεύγει σκοπίμως να τονίσει ότι το Ισραήλ είναι το κράτος που χρησιμοποίησε  στρατιωτική δύναμη εναντίον αμάχων και πως αποτελεί  κατοχική δύναμη με νομικές υποχρεώσεις.
Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά πραγματικά πυρά εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Γάζα, οι οποίοι συμμετείχαν στην «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής», με αποτέλεσμα πάνω από 30 νεκρούς και πάνω από 3.000 τραυματίες με 105 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.
Η δολοφονία ειρηνικών διαδηλωτών είναι μια απαράδεκτη συνήθης πρακτική του ισραηλινού στρατού.
Είμαστε αλληλέγγυοι με το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ισότητα και το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων.
 Τα πρόσφατα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο της άρνησης από την πλευράς του Ισραήλ του δικαιώματος επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων, στο πλαίσιο του μισό αιώνα στρατιωτικής κατοχής και της μιας δεκαετίας παράνομου αποκλεισμού. Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, η οποία έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή του παλαιστινιακού λαού .
Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και ζητάμε τον σεβασμό των αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ .
Η  ΕΕ πρέπει άμεσα να τερματίσει την απαράδεκτη πολιτική ίσων αποστάσεως και να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more