Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Προχωρούν οι διαδικασίες Ίδρυσης Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας – Προγραμματίζεται συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Η 2η Σύνοδος Αντιπροέδρων της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων  Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος , πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου το μεσημέρι στο Βόλο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Επιμελητήριου  Μαγνησίας, όπου μεταξύ άλλων έγινε γνωστό ότι προχωρούν οι διαδικασίες Ίδρυσης Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τον θάνατο του Σάκη Νικολόπουλου, πατέρα του Αντιπροέδρου Κεντρικής Μακεδονίας Νέστωρα Νικολόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, Νίκος Αγγελέτος, λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Ένωση, περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών και στις προσπάθειες που έχουν γίνει και με τους τοπικούς Βουλευτές Μαγνησίας, για συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΟΜΕΔΙ, κ.κ. Σκουρλέτη και Σπίρτζη.
Ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, κ. Γιώργος Πλιάτσικας, που έχει αναλάβει να «τρέξει» το θέμα της ίδρυσης Σχολών Επαγγελμάτων Κηδείας, τόνισε ότι γίνονται μεθοδευμένες κινήσεις, σημειώνοντας ότι τα Πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν νέα τμήματα –μέσα στο πανεπιστήμιο. Όπως είπε «Η πρόταση που θα κάνουμε, επειδή δεν προβλέπεται ίδρυση τέτοιας σχολής από το Υπουργείο Παιδείας, είναι να προτείνουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να δημιουργηθεί τέτοιο τμήμα για όποιον επιθυμεί να λάβει βασικές γνώσεις πάνω στο λειτούργημα και στη συνέχεια να πιέσουμε την Πολιτεία για να δημιουργηθεί θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο».
Όπως έγινε γνωστό, είναι ήδη έτοιμη από το νομικό επιτελείο της Ένωσης Λειτουργών, πρόταση για τα μαθήματα που θα διδάσκονται, ενώ ο κ. Αγγελέτος, τόνισε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται συνάντηση με τον Πρύτανη Θεσσαλίας για να συζητηθεί πιο αναλυτικά το θέμα αυτό.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός Ιανουαρίου – Απριλίου, κι ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για διάφορά ζητήματα του κλάδου της Ένωσης Λειτουργών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more