Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ Κ.Α.Π.Η. ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ         Ενημερωτικές ομιλίες σε Κ.Α.Π.Η. της Θεσσαλονίκης σχετικές με τη διατροφή υλοποιεί το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών ομιλιών σε κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία κ.ά.) του έργου «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών Ευ δια…τροφήν» του Υπουργείου Υγείας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα Απριλίου-Μαΐου 2018 έχει ήδη ξεκινήσει από το Κ.Α.Π.Η. Νέων Επιβατών (17/4/2018) και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες για διατροφικές συστάσεις σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω Κ.Α.Π.Η.:
  • Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας (25/4/2018, 11.30 π.μ.)
  • Κ.Α.Π.Η. Κερασιάς (2/5/2018, 11.30 π.μ.)
  • Κ.Α.Π.Η. Περαίας (8/5/2018, 12.00 μ.μ.)
Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία-βιωματικό εργαστήρι για τα παιδιά του Δημαράκειου παιδικού σταθμού της Ν. Μηχανιώνας, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 10.00 π.μ.

       Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, η διατροφή αποτελεί αναμφισβήτητα έκφραση του πολιτισμού κάθε λαού, ενώ επηρεάζει και επηρεάζεται από το γεωφυσικό περιβάλλον, την παράδοση και τη θρησκεία του. Η Ελλάδα με το κλίμα της, την ιδιαίτερη γεωφυσική διαμόρφωση, την ενδημική πανίδα και χλωρίδα και τη μακραίωνη ιστορία της, διαμόρφωσε διατροφικό πολιτισμό, ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία του πληθυσμού και όλων όσοι τον υιοθετούν.
Το πρόγραμμα «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών Ευ δια…τροφήν» (http://www.diatrofikoiodigoi.gr/), που εκπονείται από το Υπουργείο Υγείας μέσω φορέων δημόσιας υγείας έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού μέσω των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση και, με γνώμονα την επιστημονική γνώση, να συμβάλει στη μείωση της συχνότητας χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και σειρά άλλων νοσημάτων, τα οποία άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τη διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more