Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

«Ακόμη απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)»



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, οι Αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτές Καστοριάς, κυρία Μαρία Αντωνίου, Αργολίδας, κύριος Γιάννης Ανδριανός και Λάρισας, κύριος Χρήστος Κέλλας, καθώς και ο βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης, πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για τον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κύριος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συνυπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) που παραμένουν ακόμη απλήρωτοι. 
Η κυρία Κεραμέως έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι για την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά και για την τρέχουσα. Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μας απαντήσει πότε θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και θα αρχίσουν οι πληρωμές για την τρέχουσα, αν θα αποδοθούν ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών και αν θα ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου 
Θέμα: «Ακόμη απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)»

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι για την προηγούμενη σχολική χρονιά, δηλαδή η καθυστέρηση πληρωμής τους αγγίζει τους έντεκα μήνες, ενώ είναι απλήρωτοι και για την τρέχουσα σχολική χρονιά, που ξεκίνησε για τους ωρομίσθιους τον Δεκέμβριο του 2017.
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), που εποπτεύεται απ’ το Υπουργείο Παιδείας, αναβάλλει την πληρωμή από μήνα σε μήνα, προβάλλοντας κάθε φορά διάφορα προσχήματα. Η υπ. αριθμ. 5406/324/04.04.2018 Απόφαση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. προβλέπει την έγκριση καταβολής αμοιβής των ωρομίσθιων εκπαιδευτών ενηλίκων των ΣΔΕ, σχολικής περιόδου 2016-2017. Αν πράγματι υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση, θα εξακολουθούν να εκκρεμούν οι πληρωμές του έτους 2017-2018, καθώς και αυτές των συμβούλων.
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των ΣΔΕ, οι οποίοι επιπλέον δεν εργάζονται όλο τον χρόνο ούτε έχουν πλήρες ωράριο, καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν εξαιτίας της μη πληρωμής τους. Ταυτόχρονα, λόγω της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας μετά την περυσινή λήξη της σύμβασής τους.
Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε: 
1. Πότε θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και θα αρχίσουν οι πληρωμές για την τρέχουσα; 
2. Θα αποδοθούν ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών; 
3. Σκοπεύετε να λάβετε τα ενδεδειγμένα μέτρα, και αν ναι, ποια είναι αυτά, ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον;

Οι ερωτώντες βουλευτές 
Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας 
Μαρία Αντωνίου, Καστοριάς 
Γιάννης Ανδριανός, Αργολίδας 
Χρήστος Κέλλας, Λάρισας 
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, A’ Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more