Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Καμία παράταση για τον Κανονισμό GDPR Σε συστάσεις και όχι σε πρόστιμα θα προβαίνουν οι αρχές, τονίστηκε σε εκδήλωση του ΕΕΘ για την διαχείριση προσωπικών δεδομένων.


Καμία παράταση δεν μπορεί να δοθεί στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τη διαχείριση ηλεκτρονικών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (G.D.P.R.) και αυτός θα ισχύσει κανονικά από τις 25 Μαΐου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προτρέψει τις εθνικές αρχές να μην επιβάλουν πρόστιμα, τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο εφαρμογής, ώστε να δοθεί το περιθώριο στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Κανονισμού!

Αυτό τονίστηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε χτες Πέμπτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τη συμμετοχή περίπου 250 ατόμων.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης τόνισαν ανάμεσα στα άλλα ότι μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πως η υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού θα φορτώσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με νέα βάρη, ωστόσο μεσο-μακροπρόθεσμα αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη, συγκράτηση δαπανών και αύξηση εσόδων.

«Η μαζική παρουσία κοινού στο ακροατήριο αποδεικνύει και το ενδιαφέρον που έχουν οι επιχειρήσεις και τα στελέχη τους για το θέμα. Για το λόγο αυτό το Ε.Ε.Θ. προχώρησε στη διοργάνωση και δεύτερης ενημερωτικής εκδήλωσης, προκειμένου να βοηθήσει τα μέλη του να ενημερωθούν σωστά για ένα τόσο σοβαρό Κανονισμό, που θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από τις 25 Μαΐου», τόνισε, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Γ’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Θ. Θάνος Κουλουτμπάνης.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης και Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Θ. Κώστας Ιακώβου, υπογράμμισε ότι οι θεσμικοί φορείς εκπροσώπησης των επαγγελματιών  πολύ σωστά έχουν θέσει στο επίκεντρο της προσοχής τους το GDPR, καθώς με τον τρόπο αυτό βοηθούν πραγματικά τα μέλη τους.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ. Νίκος Αντώνακης, που σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά θετικό ότι τα δύο Επιμελητήρια συνεργάζονται αρμονικά και αυτό δημιουργεί επιτυχείς εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του ΕΕΘ, οι ομιλητές Νίκος Παπαντωνόπουλος (Δικηγόρος), Αλέξ. Παπανικολάου (Πληροφορικός Ph.D.) και Αργυρώ Χατζοπούλου (TUV Austria Hellas) ανέλυσαν όλες τις πτυχές του νέου νομικού πλαισίου, που ήδη ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει όλες τις παραμέτρους της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.

Το νέο νομικό πλαίσιο αφορά όλους τους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρήσεις που διατηρούν λίστες και βάσεις δεδομένων για τους πελάτες, τους εργαζόμενους ή τους προμηθευτές τους (ηλεκτρονικές και ταχυδρομικές διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς κλπ).
υ έχει να ανταγωνιστεί το Χονγκ Κονγκ, δηλαδή χώρα που βρίσκεται τρίτη στη παγκόσμια κατάταξη εξαγωγέα κερασιού με μερίδιο αγοράς της τάξης του 14,6% (με την Ελλάδα να βρίσκεται στην εντεκάτη θέση με μερίδιο 1,5%).


   Εν κατακλείδι η Δημοτική Αρχή για πολλοστή φορά λειτούργει στο θέμα που ονομάζουμε τουρισμός όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα του τόπου αποσπασματικά χωρίς κανέναν σοβαρό και ουσιαστικό σχεδιασμό παρά μόνο έχοντας ως επιδίωξη την πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, καθώς και του Δημάρχου. Τέλος για τους δρόμους συνεργασίας που ανοίγει η Δημοτική Αρχή θα έλεγα πρώτα να ανοίξει τους αγροτικούς δρόμους στις κοινότητες να πάνε οι αγρότες να παράξουν τα κεράσια που θα προωθήσει η Διοίκηση και μετά βλέπουμε και τους άλλους δρόμους… Όσο για την ανέγερση μνημείου του Χο Τσι Μινχ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more